Happy New Year!

Så har vi kommit till den 365:e dagen. Årets sista dag. Nyårsafton!


Idag är det fest! Tolv personer är vi som ska skåla in det nya året tillsammans. Alla är vi laddade för ett hejdundrande kalas. Vinet är packat, öl och champagne står på kylning. Den nya nyårsblåsan hänger prydligt på sin galge och väntar på att jag ska hoppa i den. Humöret är på topp! Dagen har ägnats till uppladdning, äta och dricka ordentligt. Har även sjungit upp mig, då jag räknar med att hemma hos musikälskarna Selanders lär karaoke vara en given del av kvällen.


Något jag dock inte gillar med nyår är fyrverkerier. Flera anledningar; miljöbov, onödiga pengar, som hundägare är det heller inget roligt, många som skadar sig... Uppmaning: bojkotta fyrverkerierna!

Ha en trevlig kväll & natt alla underbara vänner!

Tack & hej!
KRAM


Årets...

När man kommer så här till slutet av året måste jag summera lite och som det bör brukar man utse "Årets..." inom olika kategorier.


Här kommer mina Årets:

Årets fest: Jag & Johan gifte oss!

Årets mod: svärmor Anita Krantz. I den fina åldern av 58 år bytte Anita jobb till det unga företaget Mandator, där hon visat sig vara en hejare som säljare och nu får fara runt på firmafest i Brighton och Mallorca och hänga med ungdomarna hela nätterna.

Årets handy man: Johan, skulle i somras bygga en ram som man kan spänna myggnät över och ha i fönstret. Vad hände med ramen, Johan? Senast jag såg den var den en aningen skev och gänglig...

Årets givmildhet: Föräldrar + svärföräldrar. 2007 var året då plånboken öppnades rejält. Tack, för allt!

Årets rookie: Åsa Klarnäs. Vilken festpingla vi mötte i dig, i Malmö!

Årets fundering: Varför är livet så orättvist?

Årets överraskning: Jag har blivit en kaffeälskare.

Årets pinsamma 1: Röstningen på mig själv för den högsta höjningen av styrelsearvordet.

Årets pinsamma 2: Mammas & pappas fräckisar vid middagsbordet.

Årets diskussion: Miljöhot och den nya regeringen.

Årets triviala diskussion: LCD eller plasma?

Årets tjejdiskussion: Vem som får vem i dokusåpan och självömkande viktsamtal.

Årets manliga diskussion: Manchester Citys framgång.

Årets tjejkvällsdiskussion: När blir man en dam?

Årets program: Let´s Dance och Idol. Gillar TV 4-satsningarna med fredagsnöje.

Årets serie: Vänner, Spin City, Seinfeld... alltid säkra kort. Traveler på femman var en kanonserie, men slutade skit.

Årets insats: Min målning av friggeboden... blev dock inte helt lyckat med den tänkta gammalblå kantfärgen som snarare är smarties blå..., det blir vitt till sommaren.

Årets naturliga par: Posh & Becks.

Årets gångare: Hanna Nilsson. Går i ur och skur.

Årets ledare: Påven. Klagar i juletid om att de rika lever alltför väl. Själv sitter han i Vatikanen som är utsmyckad av guld, marmor, ädelsten m.m. Innefattade han sig själv också, månne?

Årets glädjenyheter: Joakim & Annika väntar dubbel glädje - tvillingar. Jennie & Staffan väntar glädje nr två, kanske en liten Clementina (?). Nedkomna pluttar är Andreas & Åsas Linn, samt Karin och Stefans Maximiliam.

Årets kollega: Janne, bjuder alltid på kaffe + att man får låna allehanda kontorsredskap från hans skrivbord.

Årets komiker: Johan Glans & Johan Rheborg.

Årets curlingmorsa: mamma Britt, som tvättar och manglar dukar m.m. till mig
Årets lögn: Jag är nöjd (vill alltid ha meeer)

Årets citat: "In, ut, skjut, sprut, slut" (?)

Årets programledare: David Helenius - kul och träffsäker kille.

Årets dröm: En miljon på kontot. Gick inte i uppfyllelse.

Årets bedrift: Tillskriver jag mig själv, Fredrik och Johan som genomförde Kalmar Minitriathlon med mindre god utrustning, vi kände oss som råamatörer i amatörernas lopp..., men vi kommer igen till nästa sommar.

Årets manliga par: Magnus Wickman & Johan Krantz, fann varandra direkt under bordet vid första mötet.

Årets lärdom: Stugägandet har gett insikter om att rabatter inte är något vidare kul.

Årets panik: Plugg.

Årets irritation: En make som gillar att plugga.

Årets artist: Lena Philipsson (varje år) Ingen motivering är nödvändig.

Årets kändis: Coleen McLoughlin. Tjänar mer som fotbollsfru än vad pojkvännen Wayne Rooney gör på lirandet i Manchester United.

Årets rädsla: Den ständiga bacillskräcken vid besök av offentliga toaletter.

Årets lag: Gransholms IF. Ett lag till stor del bestående av äldre killar som velat varva ner, som i år ändå avancerat från elitfyran till trean. Undrar om årets ursäkter om att klippa gräsmattan fungerar som skäl till att inte följa med på varje match?

Årets rekreation: Besök i stugan på södra Öland.

Årets modefluga: Den höga midjan. Provade i höstas en kjol, hade tagit kjolen i storlek medium. När jag stod i provhytten fick jag inte den över höfterna. Oj då, ska jag behöva hämta en kjol i large? Det gjorde jag, men inte heller den gick över höften. En svag förskräckelse upplevdes innan jag förstod att jag skulle dra kjolen över huvudet och midjan var så hög att den gick upp till bysten. Medium var lagom och jag blev lugn, samtidigt som jag kände att jag inte helt hängde med i modesvängen.

Årets insats: Johans ständiga försök att få fyr på elden i stugan, hans arbete med att få igång en brasa gör honom troligtvis varmare än en riktigt fin eld.

Årets triumf: KFF tvåa i allsvenskan och segrare i svenska cupen.

Årets tomte: Pappa, på helsida i Ölandsbladet med rubriken "Nu tändas tusen julljus"

Årets tankspridning 1: Joakim Krantz, glömde nycklarna i lägenhetsdörren i Kristianstad och åkte en heldag till Växjö. Åkte hem till Kalmar för att fira jul, men glömde ytterjackan i Kristianstad... tur att det är mellandagsrea och knappt något folk i affärerna.

Årets tankspridning 2: Anita Krantz - letar ständigt efter något.

Årets tankspridning 3: Johan Krantz... vad är borttappat i år? Det vågar vi inte skriva här för då ringer svärmor.

Årets tips: Tankspriddas riksförbund har medlemskap för dem som ibland glömmer.

Årets besvikelse: Jag gillar fortfarande godis. Väldigt mycket.

Årets vin & öl: Masi & Staropramen, två alltid säkra kort.

Årets party: Wallmans x 2. Malmö & Helsingborg. Det största partyt har kanske ännu inte skett då Nyårsafton ser ut att kunna bli ett hejdundrande kalas!

Årets patetiska: Människor som vill visa sin formella ställning i kläderna - är det där ledarskapet/auktoriteten sitter?

Årets schlagerpingla: Sara Selander - är som ett levande uppslagsverk gällande schalgers, släng dig i väggen Björn Kjellman!

Årets märkligaste: Rollerna som ständigt består, den glada är den glada, den tokiga är den tokiga, den bråkiga är den bråkiga... Åldern gör ingen skillnad, vi är fortfarande samma roller även fast tiden går...

Årets namnbyte: Andersson till Krantz. Ett uppsving får man väl säga?                                   

Årets stress: Konsumtionssamhället.

Årets gäst: Kristian Ferm. En man i sina bästa år som alltid bjuder på trevliga skämt, historier m.m.

Årets felsägning: Svärfar Tommy, det heter "dilemma" - inte "diileema".

Årets sex: Ha... det trodde ni va!



Tack & hej!

KRAM


Krig & brödrakamp

Ja, då var det ingen återvändå, nu är jag anmäld till Göteborgsvarvet. Nyårslöftet måste väl därför bli att göra en lite mer rejäl satsning vad gäller min löpträning så jag kan ta mig runt det där loppet. Men det ser jag fram emot - utmaningar är roligt! Jag har just nu nya löparskor och nya löparkläder, så åtminstone ser jag ju lite proffsig ut i min utstyrsel.


Ikväll har jag varit på Arn. Vad ska jag säga? Det är ingen tjejfilm direkt. Krig, svärdhuggning och heder. Längst fram hamnade vi, i den största salongen med en enorm filmduk... tänkte på de gamla i sällskapet så att de inte skulle missa något av filmen...., skojar bara, det var de enda platserna som fanns kvar. Platserna genererade hörselskada och nackspärr. Tur var att vi inte såg en film med text, hade varit mycket besvärligt att sitta och vrida huvudet efter texten som Kalle Anka äter majskolv. I två timmar satt jag och var mer eller mindre livrädd. Jag avskyr filmer som är otäcka, framförallt då jag inte kan stänga av ljudet eller springa in i köket, vilket är en smärre omöjlighet i en biosalong. Med krampaktiga tag om Johans arm och viskningar till Johan om "dör han?, dör han?" led jag genom filmen. Trodde jag skulle få lite stöd av mamma, men hon var helt inne i filmen och viskade bara tillbaka att den var bra med uppmaningen att jag skulle vara tyst. Men filmen var rätt ok, det var ju trots allt en del romantik i filmen och den är klart sevärd! Åh vilken ängel, så söt, skådespelerskan Sofia Helin är!

image32

Övrigt noterat från dagen är badmintonmatchen mellan Joakim & Johan. När man spelar badminton är det ganska bra att ha något att skjuta över nätet. Bröderna upptäcker att de inte har med sig några bollar hem till Kalmar. Anita hittar ett par gamla fjäderbollar från 70-talet som direkt sågas av (elit)spelarna. När Johan och jag går på stan, blir det ett besök på Inter Sport, där Johan ska köpa bollar. Efter samtal med expedit blir det ändå inga bollar. Johan går surt ut ur butiken och förklarar att expediten inte kan något om badminton, Johan köper minsann inte vilka bollar som helst - de ska vara snabba. Visste inte att du var en sådan badmintonspelare, Johan? Förväntningarna från min sida höjs till matchen. Väl i sporthallen med 70-talsbollarna. Badminton? Det var väl det ni skulle spela? Matchen liknade mer en tennismatch och fyra av fem bollar går långt utanför planen. Det är krig och då tar man i för kung och fosterland. Smasch och det viner genom luften - "ute!" och sen fortsätter det om och om igen... intressant match... Nej då, det blir bättre efter ett tag och de lyckas hålla i ett par bollar. Johan förlorade med 2-1 i set. Tur var väl också det, för Joakims spelhumör är inte att leka med då raket tidigare i matchen kastades och ord krängdes.


Tack & hej!

KRAM


Charmören från Albanien

God morgon!


Hur kan You´ve got mail, få enbart en stjärna av Expressen? Såg filmen igårkväll, långt ifrån första gången, och det är ju en underbar film! Gillar sådana lite klichéartade filmer där kärleken alltid segrar. Sann kärlek kan inte döljas, som ordspråket säger.

image30

Som den lite gnälliga person jag var igår ... orkade jag inte laga någon middag och det slutade därför med pizzerian. När vi skulle hämta pizzan kände Johan igen den något (ö)kända pizzakillen och ville inte gå in för att betala pizzan, för han var rädd för att killen skulle spotta i hans pizza. Jag fick istället gå in till den överdrivet charmanta pizzakillen som utropar "tjeeena tjejen", och berättade om hur mycket dricka det hade blivit under julhelgen, hur mycket han såg fram emot nyårshelgens festande, några extra blinkningar till mig, och ett tjatande om att jag ska smaka hans klubbor (nu menar jag inte "hans" klubba) utan de godisklubbor som alltid finns på pizzerian. Tack, Johan, för att du lät mig handskas med charmören från Albanien i 10 min...

image31

Nu är det frukost & städning av stugan, sen beger vi oss in till Kalmar för shopping, badmintonspel och biobesök.


Tack & hej!

KRAM


Kverulantisk dag

Årets gnälligaste dag - idag har allt varit fel. Började återigen dagen med en joggingtur. Idag själv. För att bättra på mitt dåliga självförtroende från gårdagen bestämde jag mig för att ta en rejäl löprunda på mellan 8-9 km. Dålig idé. Springa på morgonen på helt tom mage är inte bra (måste ha något att skylla på). Benen var tunga som bly, smärtan sved genom kroppen, hungern stod upp i halsen, det karga öländska landskapet med dess vindar ven kring mina öron... Efter denna runda har jag enbart beklagat mig under dagen och det mesta har varit fel. Stugan innehåller för mycket träinslag, köksstolarna är osköna, soffan får man ont i ryggen av, dåligt ljus i badrummet, borde vara klinker på golvet när man kommer in, de som jobbar på Malmö högskola är idioter (har gjort mina pluggförsök idag)...., har tillrättavisat alla i min närhet, hur de bör vara och leva, mamma & pappa ska åka till Gran Canaria - det var det också fel på förklarade jag - ett pensionärsställe.... Hoppas jag har några vänner och familj kvar imorgon. Alla dagar är inte goda dagar. Denna dag gör ont - bokstavligt. Jag har ont i ryggen, benhinnorna, låren, rumpan, magen, huvudet  och då är jag ruskigt gnällig, tyvärr.


Imorgon ska jag göra något jag sa att jag inte skulle göra - gå på Arn. I Barometern sågades filmen och fick en fjäder. Men sådant brukar ju inte betyda alltför mycket, det kanske rent av betyder att det är en kanonfilm! Vi får väl se helt enkelt. Morgondagen ska även ägnas till besök på ett större varuhus, nämligen IKEA.


Men nu är det Wallander på SVT och ett glas rött som gäller!


Tack & hej!

KRAM


Fridfull jogging (!)

Idag började jag, Johan och Malte morgonen med en joggingtur. Det var sista gången vi gjorde det. Jag har tjatat en hel del på Johan om vi inte kan jogga ihop, men Johan tycker jag springer för långsamt och då ger det inte han någonting. Men så skulle vi idag ut i alla fall. Som lite väl optimist över min egen förmåga och för att glädja Johan gick jag ut lite väl hårt. Hur länge funkade det? Efter 500 meter kände jag mig död. Vi fick sakta ned till mitt tempo, plus saktare än det för att jag skulle hitta andningen igen. Sen blev det en lång irriterad kamp från min sida i 5,5 km. Johan sprang bredvid, lätt som en plätt, som en liten balettdansös, med små nätta steg. Själv kände jag mig mer som en tung elefant som inte fick någon ordning på benen, andningen, eller takten. Jag var totalt slut och blev mer och mer irriterad över varför Johan skulle med ut och springa överhuvudtaget. När Johans kommentarer "vad duktig du är" kommer, har jag bara lust att drämma till honom. När vi börjar närma oss stugan blir det lite spurtning, självklart har jag inte en chans att slå Johan, jag börjar nästan lipa det gör så ont i kroppen, som tur är låter Johan mig vinna i alla fall.


Det är verkligen svårt att springa med någon annan. Börjar nu oroa mig för Göteborgsvarvet.

Det är ju några till som springer det... Håller med dig Sara, det gäller verkligen att göra sitt eget lopp. Men det där är lättare sagt än gjort. Jag måste nog öva på den psykologiska biten. Under denna joggingtur var jag så arg att det bara kokade i mig, för att jag inte orkade. Det hemskt när man blir så arg, när man känner värmen stiga i huvudet och man spänner käken. Jag hade bara lust att fälla krokben på Johan så han hamnade i leran. Så här i efterhand ber jag om ursäkt för mitt mindre goda humör och jag tror på en riktigt bra tid för dig Johan med dina gasellben.

image28

Tack & hej!

KRAM


Snipp snapp slut...

... så var julen slut.


Sitter nu i vår stuga på södra Öland och väntar på att värmen ska stiga i huset. Johan arbetar för att hålla igång elden och jag sitter och huttrar. Vi har nyss anlänt till stugan efter julfirande i Färjestaden och Kalmar.


Julafton bjöd på en trevlig dag med familj och släkt. Många roliga och bra saker fick jag i julklapp, bland annat; lakan, nyckelskåp, ljusstake från Paradis, pengar och ett par fina örhängen från Johan. Själv gav jag bort bland annat konsertbiljetter till Jill Johnsson, löpardress och album med bröllopsbilder. Ivrigaste i julklappsöppningen var Johans farmor Elsa och min mormor. De kunde inte hålla tassarna borta från paketen, trots att vi skulle öppna ett paket åt gången. Hos svärföräldrarna lär det i alla fall gå hett till i sängkammaren då båda överraskade varandra med sexiga underkläder. Som två livfulla bröder Johan & Joakim är gav de självklart varandra alkoholhaltig dryck i julklapp. Men jag tror jag & Johan lär bli gladast i hatten... (vi fick sprit och vi gav bort vin).


Gårdagen spenderades i Kalmar där det var middag på eftermiddagen.

  • Anita håller ställningarna inför middagen.
  • Tommy lyder vad Anita säger.
  • Uppspeltheten var stor då Johan & Joakim träffades, den ena vill höras högre än den andre och pikarna går genom luften.
  • Gravida Annika vilar i fåtöljen och skrattar på glad skånska.
  • Annikas mamma Lisbeth, ler nervöst då hon ser sin uppspelta svärson Joakim.
  • Lena, väninna till familjen, skrattar glatt och glädjer sig troligtvis vid tanken på att få åka hem till ett tyst hem om några timmar.
  • Farmor Elsa klagar på sina barnbarn.
  • Ruben blir omvartannat utmanövrerad till den inglasade altanen på grund av för stor livlighet.

På kvällen följde jag med Johan och hans kompisar och drack lite öl på stan. Vi hamnade på den charmfulla puben Molly Malone. Insåg min oallmänbildning när en stor del av samtalsämnen handlade om Premier league, allsvenskan, olika lästa böcker, konflikter i världen och musik som jag aldrig hört talas om.  Funderade samtidigt som killarna pratade om Sydafrikas framtid vad vi tjejer brukar tala om? Det brukar mest handla om vem som får vem i dokusåporna, vart man kan inhandla någon tröja, eller om någon ny romans i kändisvärlden. Undrar just vad Hanna skulle säga om jag frågade henne hur hon ställer sig i Palestinafrågan. Jag tror det hade blivit tyst med en stor rynka i pannan, för att därefter fråga mig om jag är full. Men vi kommer ju snart till ett nytt år med nya löften. År 2008 ska bli året då jag blir lite med allmänbildad. Frågan är vart man ska börja? Läsa alla TP-frågorna? Känner mig dock inte helt oklok. Häromveckan kunde jag vilken stad vi var på väg till på 10-påängsnivån i På spåret (förvisso var det Kalmar...) och i Postkodsmiljonären visste jag att det var på Vadstena slott som Cecilia Vasa hamnade i säng med någon hon inte skulle hoppa i säng med, det s.k. Vadstenabullret. Men jag kan väl inte leva på detta alltför länge antar jag.


I dessa tider talas det mycket om vår miljö som blir allt sämre. Denna insikt har inte nått hit till landet. Innan vi kom till stugan stannade vi till i samhället Mörbylånga för att handla lite mat. Utanför butiken parkerade en gammal risig Volvo. Ägaren lämnade bilen igång medan han gick in och handlade. Han värdesatte nog en varm bil före en god miljö.



Idag är det annandag och då hör mellandagsrea till. Jag sprang ned till stan på förmiddagen med förhoppning att finna några reafynd. Men det sket sig. Kom hem med en nyårsblåsa, och den var inte på rea, men tjusig lär jag bli i alla fall!


Nu ser jag fram emot årets juldrama August, som börjar på TV ikväll och handlar om August Strindberg som ung (måste väl säga så nu, som framtida allmänbildad)


En fråga. Varför står "TV 4 hallåa killarna" med händerna i fickorna? Som vi alltid blivit lärda ser det inte snyggt ut att stå och presentera något med händerna i fickorna. Förstår givetvis att detta är ett medvetet drag från TV 4, antagligen för att vara lite poppiga. Men jag förstår inte grejen. Det är inte snyggt. Är jag gammalmodig? Vad ska jag säga till eleverna när vi har presentationsteknik och jag alltid poängterar vikten av att inte se ut som en slashas med händerna pillande i skrevet.


God fortsättning!


Tack & hej!

KRAM


Merry Christmas everyone!

Så var det julafton igen!
image27
En dag i traditionernas tecken. Hur julaftons dag ser ut skiljer sig en del mellan familjer, men varje familj anser "sitt" sätt att fira dagen vara det rätta. Frågan i många familjer är, ska man äta innan eller efter Kalle Anka? Häromdagen redogjorde jag för att vi i vår familj alltid äter innan Kalle Anka. Men jag måste tydligen ha kommit ihåg alldelles fel. Enligt mamma äter vi alltid efter, och det vore ju synd om familjen Krantz som kommer till oss kring halv tre om vi redan hade ätit då, så att de missade all julmat.

Vad händer så idag?
Julfrukost är avklarad. 
Gos med världens keligaste hund har jag ägnat mig åt i nästan en timma.
På tur står en långpromenad med Malte. 
Mamma stökar i köket, som vanlig orolig för att det mesta inte ska fungera, men som det alltid gör och smakar utmärkt.
Pappa får uppdrag av mamma. En sådan här viktig afton är det mamma som styr i allt, sen får vi andra olika uppdrag som marschaller, värma glögg eller liknande. 
Ligger nu uppe på mitt flickrum, där det inte längre finns en pryl från min tid, ser snarare ut som ett rum taget ur Antikrundan, med undantag från en modern motionscykel.

Vid halv tre kommer familjen Krantz till oss. Så just nu råder lugnet före stormen, lugna Anderssons möter livliga Krantz (skämt... lite i allafall). Malte vilar sig i form för att ta emot Ruben. Det ska bli en mycket trevlig dag!

Scenarier som kommer att ske:
- de som bidragit till julbordet (mamma, Anita, Elsa och mormor) kommer att beklaga sig över maten, att den inte blev som de hade tänkkt sig. Vore kul om någon någon gång sa "vilka ljuvligt goda köttbullar jag gjort, smaka".
- vid Kalle Anka kommer alla säger replikerna innan Kalle och Musse sagt dem
- när godiset går runt kommer alla säga, "nej, jag borde inte" och så tar de fem karameller
- vid julklappsutdelning kommer mormor säga "till mig, nej men det hade du inte behövt"
- Johan kommer sitta med det största berget av julklappar
- alla ska titta på varandra när de öppnar sina paket, när alla egentligen vill slita upp sina egna paket

Fösta julen vi firade familjerna tillsammans lurade vi Anita till att alla i min familj rimmade på varje julklapp. Så 30 min innan vi kom satt Anita och försökte komma på rim på alla klapparna, vilket blev mer eller mindre totala nödrim. Det blev väldigt roligt vid julklappsutdelningen när hon var den enda som hade rimmat.

GOD JUL!!!

Tack & hej!
KRAM


Dagen före dopparedagen

Den här veckan har varit stresssssss. Dagarna har varit fulla av aktiviteter, vilket yttrat sig att jag inte haft tid att göra min favoritsysselsättning - blogga. Vad har så hänt denna hektiska vecka? Jag har för första gången i mitt liv testat bowling. Jag var en mästare i denna idrott...., eller kanske inte. Sporten kräver ju koordination! Gå framåt, slunga högerarm och böja sig i slutet - mycket komplicerat. Mer saker som hänt är, Ölkväll med kollegorna på värdshuset i Älmhult. En kväll för skvaller helt enkelt. En mycket trevlig sådan i alla fall, där många intressanta ämnen ventilerades. Igår var jag på besök hos frisören, blev något mörkare i underhåret och ljusare i det övre håret, för att skapa en "levande" känsla som frisören uttryckte det. Gå till frisören innebär alltid nya upplevelser. Som alltid ska frisörerna visa sina nya produkter. Denna gång var det "peppar". Det såg ut som en kryddburk, hon delade håret i olika benor och pepprade, det såg ut som babypuder. Det skulle tydligen skapa volym. Men jag höll emot, här skulle minsann inte köpas någon kryddburk till huvudet.


Igårkväll var det så dags för vårt Lille-julfirande. Det blev en mycket trevlig kväll! Till oss kom Sara & Uffe, Jennie, Staffan & en liten go tomteflicka, Alva, samt den underbare Kristian Ferm! Tillhörande för kvällen är att alla har med sig en julklapp med ett motsvarande värde av ca 50 kr, sen byter vi så att alla får varsitt paket. Den alltid lika kreativa Kristian, har självklart tänkt till med sin julklapp. Uffe fick Kristians paket - vad får han? Ett par rosa handklovar. Kristians motivering; det skulle vara något som alla här i sällskapet har nytta av. Familjen Selander såg i varje fall nöjda ut, och de passar ju utmärkt in i ert rosa sovrum. Man kan även säga att gårdagen var en associationernas afton. Alva fick ett lekset, där man byggde olika mackor med pålägg. Johan bad Alva om en "dubbelmacka", för att snabbt bli tillrättavisad av Jennie och Johan tittade frågande. Vet inte vad du associerade till Jennie? När jag öppnade min julklapp, trodde vi alla i första skede att det var en bröstpump..., det var det inte, det var ett rör där fåglarna äter ur. 


Imorgon är det julafton. God mat ska ätas, vi ska umgås, paket ska öppnas. Jag känner mig väldigt nöjd med mina köpta julklappar i år. De känns genomtänkta. Vi pratade igår om julklappar som vi fått och gett. Kristian berättade om när han givit sin farmor en tandpetarhållare i form av en penis. Han ångrade denna julklapp.


Våra planer gällande Göteborgsvarvet kom självklart på tal. Alla är fortfarande på, och vi ska nu göra anmälan, så att vi inte kan backa ur. Tisdagar kl.18.30 är nu vår gemensamma träningstid.  


Tack & hej!

KRAM


Undantaget som bekräftar regeln

Vi brukar säga att norrlänningar är tysta, men igår hörde jag undantaget som bekräftar regeln. Johan och jag brukar somna till Karlavagnen på P4. Igår ringde det in en dam som körde bil, från Stockholm hem till Boden. Det var hiskeligt vad denna dam pratade, vi fick höra hela hennes grymt ointressanta story om att hon hämtat sin stulna bil i Stockholm, vad som hände när hon kom till Skellefteå, att hon förbrukat fem liter spolarvätska, att lastbilar inte respekterar henne, när hon kom till Piteå o.s.v. Vad ville hon ha sagt med detta? Programledaren hade inte en chans att avbryta henne. Det blir så fruktansvärt pinsamt - vad är det för människor som ringer in till detta program?! Pinsammast är de lyssnarna som ringer in och tror att de känner programledaren. "Nämen hej, Lisa (Lisa Syrén), hur är det med dig?" Men shit vad vi brukar garva till detta program.., de bjuder ju i allafall oss på ett och annat skratt =)

En annan pinsam grej är Ring så spelar vi på P4, lördagsmornar. Lyssnarna ska svara på frågor när de ringer in, lyssnarna får först en rubrik, därefter kommer ledtråden. Förra lördagen var bland annat en rubrik någonting i stil med "glömsk sjukdom". Ledtråden var "duktig simmare". Sjukdomen var givetvis Alzheimers och ledtråden var givetvis Alshammar. Damen som ringt in och ska svara på detta kommer inte på detta i första skede, men då hör man att det ringer på någon annan telefon hos damen "Vänta lite, nu är det någon som vill hjälpa mig!". Det här är gruvligt pinsamt, hur kan man svara i en annan telefon när man är i direktsänd radio och hur kan man ringa till någon som är i direksänd radio? Hjälpen hon fick var ju också klockren: "Frölander" - ja det låter ju som en glömsk sjukdom?

Pinsamt, men vi lyssnar och skrattar åt dem, inte med dem. Ni skrattar säkert åt oss som lyssnar på dessa idiotprogram och inte med oss.

Tack & hej!
KRAM

Långa söndag

Det är definitivt den längsta dagen i veckan. Känns som att den är huuur lång som helst. Idag har jag pluggat, förberett lektioner, fikat med Hanna, städat, tagit promenader med Malte, tittat på TV, ätit  - Johan lagade mat (!), gott var det med:), dagdrömt, vattnat blommor och ändå är hela kvällen kvar!

Känner mig nästan lite rastlös.

Ikväll går Andra Avenyn på TV, en serie som jag kommit in i på sistone, helt ok serie. Framförallt är det roligt att härma den ibland något överdrivna göteborgsdialektinsatsen av skådespelarna.

Tack & hej!
KRAM

Elitsatsning?

På ledarsidan i Expressen igår diskuterades elitsatsningen av barn i föreningar. För egen del får jag en klump i halsen av ledsamhet då jag tänker på barn som helt plötsligt inte platsar i laget och hamnar utanför. Jag har själv alltid varit en usel idrottsutövare och skulle troligtvis ha placerats i reservernas reservlag. Kanske detta förklarar min klump i halsen...


Men är frågan ändå så enkel till att man helt kan ta motstånd till elitsatsningar? Nej, det tycker jag inte. Väljer att citera från gårdagens ledarsida; "Samtidigt som det rasar en debatt på sportsidorna om fotbollsklubbarnas elitsatsning och speciella utvecklingsgrupper för barn, berättas på andra sidan om hur den "blott" 18-årige Albin Ekdal fått ett kontrakt med storklubben Juventus." Hade Albin tagit sig hit om han inte hade hamnat i en elitsatsning? Troligtvis inte.


Elitsatsning är fult, det hör inte hemma i det likställda Sverige. Men hur ska vi utveckla unga talangfulla människor? Detta rör inte bara idrotten, utan kan även sättas in i skolans sammanhang. Det skulle anses som någonting enormt frånstötande att placera de smarta eleverna i en grupp. Om vi drar detta till sin spets, vi klagar på att vi i Sverige inte syns tillräckligt mycket i större sammanhang, exempelvis går dagens svenska tennis inte att jämföra med 80- och 90-talets framgångar... Vad hade hänt om vi elitsatsade mer i samhället med de talangfulla ungdomarna och på det viset undangrävde risk för understimulans som lätt kan drabba dessa barn?


Med risk för att få många i mot mig, vill jag poängtera att jag själv tycker väldigt illa om elitsatsningar, men samtidigt vill jag framhålla att frågan inte är helt okomplicerad. Mycket handlar i mitt tycke på hur man gör denna elitsatsning. Hur man förmedlar detta till barn. Jag gillar inte tanken med att vi alla ska behandlas lika, för vi är inte lika, men det är viktigt att kommunikationen förs öppet, ärligt och på ett förstående vis. Annars finns en stor risk för att A- och B-lag skapas även utanför planen, med en minskad självkänsla som följd. Allt handlar i mitt tycke om självförtroende. Hur jobbar vi med byggandet av en god självkänsla från det att barnen är små till dess att de kommer till ungdomsåren? Hur tar föreningarna sitt ansvar i denna fråga?


Som lärare ska vi uppmuntra eleverna i allt bra de gör, vi ska berömma varje litet framsteg. Detta för att inte hämma utvecklingen. Helt rätt. Men tänk en elev, som har det lite tuffare för sig i skolan, och vi lärare bara berömmer och berömmer varje litet steg som tas, finns inte risken för att vi gör en björntjänst också? Denna skyddande verkstad med uppmuntrande ord finns innanför skolans väggar. När eleven slutar skolan, får han/hon direkt veta sin plats i samhället. Vore det då inte bättre att ha skapat en stor dos av självkänsla där eleven har förmågan att kunna se på sig själv och beskriva "det här är jag riktigt bra på, och det här är jag mindre bra på"! Med en bra självkänsla klarar vi motgångar bättre och vi skapar en större förståelse.


Till slut vill jag poängtera vikten av glädje. Genom att ha kul på träningar och i skolan blir vi mer mottagna för att lära oss och skapa goda tekniker. Mål är viktigt i livet, men mål ska vara rimliga och nåbara, hellre flera delmål än ett mål. Jag väljer att citera Mats Wilander: "En ung spelare ska ha roligt och ta en dag i sänder. Inte sikta på att bli proffs."



Detta var lite morgontankar från mig, som sagt en kluven fråga, där det är svårt att helt ta ställning...


Denna gråmulna söndag kommer ägnas till pluggande och fika hos Hanna, där vi ska fira varandras födelsedagar.


Tack & hej!

KRAM


Julshopping

Idag har jag spatserat på stan för att hitta ett par julklappar. Jag var inte ensam på stan. Varenda kotte hade idag letat sig ut från sina små stugor och begett sig till staden. Helt enkelt hopplöst. Ungar som springer åt höger och vänster, barnvagnar som ska fram, pensionärsparet som kryper fram på gatan, de veliga som inte kan bestämma sig i kassan, de jobbiga som ska ha paketen inslagna i affären... har nog drabbats av familjen Krantz otålighet. Efter min stadsrunda beger jag mig ut till Citygross. Inget bra val. Media Markt, K-Rauta och vad alla butikerna heter har väl lockat varenda karl på 10 mils avstånd, parkeringen är totalt knökfull. Så sitter man i bilen påpälsad med varm jacka, irriterad över att värmen stiger alltmer i kroppen och av att alla i mitt tycke kör som idioter. Väl inne på Citygross, hittar jag vad jag ska och de har alla kassorna öppna och det går med en rasande fart. Bra Citygross! Min shopping fortsätter mot Maxi. En butik som jag inte gillar. Den är för stor. Jag plockar till mig kvällens matvaror och när jag är vid brödet kommer jag givetvis på att jag har glömt créme fraich, frågan är då ska jag gå tvärs genom hela butiken för att hämta den, köpa den på Konsum istället eller skita i den. Jag går irriterat genom butiken. Jag kommer sen till kassorna som har rekordlånga köer. Jag ler lite inombords, och glädjer mig i alla fall vid tanken att jag fortfarande inte jobbar som kassörska på Maxi. Den kön tänker jag inte ställa mig i, i alla fall. Ut ur Maxi och hämta en självscanningsapparat och scanna in varorna för att snabbt vara ute ur butiken igen. Självscanning, vilken toppengrej det är!


Dagens ros: snabba kassörskor på Citygross + självscanning

Dagens ris: veliga, söliga konsumenter

Dagens varning: se inte filmen Bröllopsnatten. Johan var igår och hyrde film och valde en film i Cissigenre - romantisk komedi. Vi började titta på filmen, där TV-bilden var delad i två bitar. Ok, tänkte vi det är väl parallella historier som inleder filmen... Vi tittade 5 min, och spolade sedan framåt, men nej bilden var uppdelad i två delar tvärs genom filmen och filmen handlade enbart om en dialog mellan två människor. Vi stängde av filmen.


Nu väntar en lugn kväll med mat & vin och Johan vill att jag ska ladda upp för morgondagens Premier League matcher. Snälla kan inte någon åka till London med Johan så han får se matcher in real.


Tack & hej!

KRAM


Hälsobomb

Överallt kan vi läsa om hur vi ska äta nyttigt, vad vi kan byta ut på tallriken m.m.. Satt precis och läste om hur man skapar julbordet till en hälsobomb. Suck. Jag är så trött på alla light & fullkornssaker... varför ska man äta en grädde med 5 % fett eller äta fullkornsvåfflor? Grädde ska vara fet, inte blaskig. Våfflor ska inte ha fullkorn i sig. Varför inte äta lagom mängd och vid rätt tidpunkter på dagen istället? Fet mat skapar mätthet, att äta med jämna mellanrum skapar en jämn mättnadskänsla och minskad risk för blodsockerfall. Själv tänker jag fortsätta äta min feta, kladdiga mat och njuta av den.


Tack & hej!

KRAM


Mobbning

Känner mig idag mobbad av elever och kollega för min lockiga frisyr jag hade för ett par helger sedan och som finns som ett minne bevarat här i en tidigare skriven blogg. Okej, det blev inte helt lyckat denna gång. Men idag har ni varit elaka mot mig. Snyft. Letade lite bland foton och hittade ett annat foto där jag lockat mig, men erkänn dessa lockar är bättre:)

image26
Vill gärna inte inse att jag inte passar i lockar...

Tack & hej!

KRAM  


Lissabon, en stad eller ett land?

Hmmm...  ja det är frågan Jessica? I "Bonde söker fru" kunde vi igårkväll se Jessica undra denna fråga. Jag säger ingenting. Igår kunde vi även se bönderna göra sina val. Men en sak jag undrar är följande, varför har vi människor den försvarsmekanism som gör att vi bortförklarar vår kärlek när vi blir dissade? Från att tidigare deklarerat sin kärlek till att nu uttrycka att de var alldeles för olika och inte passar ihop. Det blir bara pinsamt. Det kan väl aldrig vara fel att vara ärlig och stå för sina känslor?


En del människor har en särskilt god talang att imitera dialekter och personer. Jag kan dock inte tillskriva min make denna talang och skäms idag å hans vägnar. Johan berättade att han imiterat Carl Bildt och Göran Persson på sin samhällskunskapslektion. Eleverna hade inte fattat någonting (jag har full förståelse). Johan kände väl själv att det blev lite pinsamt, men hade inte mage att stoppa, utan fortsatte upprepa lite skorrande "Bra för Sverige", när han liknade Carl Bildt. Jag rodnar av pinsamhet när han gör sina imiteringar, och tänker på de stackars eleverna... Kanske jag också borde ta till lite imiteringar för att piffa till mina undervisningar?


Vill idag passa på att hurra för Jennies återvändning till Älmhult. Efter 15 år är Jennie tillbaka till sin hemby Älmhult och jag får en riktig pendlar- och lunchpolare=)Det ser jag fram emot! Lycka till med jobbet!


Just nu samåker jag med tre andra kollegor. Detta är intressant och bjuder på nya upplevelser varje dag. Framförallt en kollega gör särskilt intryck - han är svårplacerad i bilen. Passagerarsätet: påpekar då gärna bilkörningen. Förarsätet: risk för trötthet. Baksätet: vill inte ha säkerhetsbälte. Bagaget: ?. Men han bjuder alltid på berättelser av en ovanligt god berättarteknik och med ett smittande skratt, så det är svårt att vara alltför hård mot karl'n.


Nu till upplösningen av årets bästa serie - Traveler! Börjar kl. 22 på Kanal 5.


Tack & hej!

KRAM


Nu närmare 30 än 20

Så var det äntligen dags att bli 25 igår. Äntligen säger jag. Som decemberbarn har jag en ovana att vara lite oärlig kring min ålder. Jag säger gärna att jag är lika gammal som mina årgångsvänner som fyller år i början av året. Antar att detta hänger samman med mer eller mindre smärtsamma minnen sen jag var yngre och inte hade åldern inne för vissa aktiviteter. Jag antar att denna oärlighet någon gång i livet kommer vända och att jag kommer bli stolt över att vara decemberbarn och ung, men än så länge vill jag bara vara äldre. Oärligheten kommer därför troligtvis att hålla i ett tag till, så i januari säger jag nog att jag är 26 år. Jag är alltid yngst, i alla sammanhang. Igår såg jag en siffra på medelåldern på min arbetsplats. Den är 50 år! Men det är ju kul att jag kan hjälpa till statistiken i sådana här sammanhang...


Utav alla ca 190 arbetsdagar fick vi igår, på min födelsedag, beordrad arbetstid till 18.30. Typiskt. Vi hade genomgång av en mer eller mindre icke uppmuntrande hälsoenkät gjord på arbetsplatsen. För er som inte har lyssnat eller sett 70 samlade lärare i en lokal, har ni verkligen gått miste om något. Lärare är ett gnälligt släkte. Nu skakar troligtvis min kollega på huvudet, som anser också mig vara delvis gnällig. Jag blev igår lite upprörd över denna beordrade arbetstid + upplägget för eftermiddagen med "work shops"... och fick en lapp skriven till mig med uppmaningen att lugna mig. Det gjorde jag också. Det blev en rätt trevlig eftermiddag/kväll ändå. Flams & trams löser det mesta!


Väl hemma hade min kära make fixat middag, rosor stod på bordet, paket m.m. Tack det var fint!


Stort tack även till alla goa vänner som skickat kort, choklad och blommor! Jag blev mycket glad!


Så var det åter kväll och tre arbetsdagar har passerat. Tiden går ruskigt fort, men det betyder väl också att man är ganska nöjd med tillvaron! Kvällen ska ägnas till en joggingtur, förberedelse av lektioner och matlagning. Bäst att sätta fart!


Tack & hej!

KRAM


Cay Bond

Är det ett riktigt namn?

Bara en fråga....

Tack & hej!
KRAM

Vad är en bal på slottet?

Två veckor kvar till julafton. Vid denna tidpunkt brukar det vara klapputdelning i min familj. Innan julafton ska mycket kul hinna hända, imorgon fyller jag 25 år, Lille-julfirande med familjen Ljungdahl + Selander, löpträning med Sara, gemensamt födelsedagsfirande med Hanna, dricka Blossas årgångsglögg 07:an, baka julgodis,  m.m. December är en härlig månad!


Idag har jag samåkt med några kollegor till jobbet. Jag satt fram i bilen på passagerarsätet. Min kollega bakom mig ville inte ta på sig bilbältet, tyckte det var en onödig sak att ha... tackar för omtanken mot mig som kunde blivit mosad vid en inbromsning:(


Den här årstiden är det himla svårt att ta sig upp om mornarna. Jag är seg som tusan och ligger och snoozar så länge jag kan. Eftersom jag beger mig betydligt tidigare till jobbet än Johan, på grund av pendlingen, är jag oftast ensam uppe om mornarna, jag uppskattar den tysthet som råder då. Mitt morgonhumör är inte av bästa sort, och jag behöver den här stillheten för att sakta komma igång. Johan är totala motsatsen, han vaknar med ett strålande sjungande morgonhumör. Idag möttes dessa två personligheter till en gemensam frukost. Jag - en zombie, och Johan - en superalert varelse. Varifrån får du din energi Johan? Jag avundas dig.

                                        

Årets nobelfest går av stapeln idag. Undrar hur det hade varit att vara där? Vad är en fest i Stockholms stadshus? Den kan ju vara förfärligt trist... eller alldeles, alldeles underbar! Nej, jag tror inte den är så underbar, jag tror den är rätt seg, maten ska bäras fram i procession, tal ska hållas av lättsam känsla (hur lättsamt det nu kan bli med akademikernas akademiker), samtal med bordsgranne om årets medicinpristagare, hur gjorde Capecchi, Evans och Smithies sina upptäckter kring embryonala stamceller och DNA-rekombination hos däggdjur? Zzzzz.... det känns segt och rastlöst. Men det skulle vara kul att få klä sig fint! Jag skulle vilja ha en knallröd figursydd lång klänning, alternativt svart, med håret snyggt uppsatt. Tror jag hade kunnat bli en riktig liten Nobel-pingla, med lite god hjälp. Ska bli kul att se prinsessan Madeleine som är så söt. Undrar vilken färg och form hon valt i år?


Nej nu är det städning som gäller. Det är i varje fall ingen Nobelmiddag som bjuds här ikväll, det blir mackor, ägg och gröt, men det är inte helt fel det heller!


God kväll kära vänner!


Tack & hej!

KRAM


För vissa är sport religion

Så lyder Aftonbladets Sportmagasins slogan. Funderar över huruvida fotboll är Johans religion eller intresse. Häromkvällen när vi var ute och gick kvällspromenad med Malte, ser vi att folk i flera hus sitter och tittar på fotboll på TV. En mindre nervositet sprider sig i Johan. Vad är det för viktig match han missat när tre hus på samma gata sitter och tittar på matchen? Johan tycker helt plötsligt att jag och Malte går väldigt sakta, det blir en hiskelig fart hemåt. Idag råder också en viss spänning i min mans tycke - vilka matcher ska vi ägna dagen åt? Inter - Torino är en självklarhet. Zlatan är gud i denna familj. Men vilken premier league match blir det? Håller med dig Johan, spänningen är verkligen olidlig... eller inte. Eller är det Nora Strandberg på TV 4 som lockar?


Johan påtalade idag likheterna mellan mig och Malte. Inte utseendemässigt utan mer egenskapsmässigt, vilket Johan trodde bero på att vi båda är ensambarn. Malte och jag, är båda vana vid uppmärksamhet, bortskämda och inte vana vid alltför mycket stim. Malte är idag helt slut från gårdagens kalas. När bröderna Krantz (Johan, Joakim och hunden Ruben) busade ville Malte inte vara med utan gick istället och satte sig hos min pappa för att få lite kel.


För att åter, från gårdagen, påtala familjen Krantz hast i allt de gör, visade det sig att när Joakim & Annika kom hem till sin lägenhet i Kristianstad att nyckeln fortfarande satt i dörren. Joakim, hade visst glömt ta ur nyckeln i dörren som suttit där hela dagen...


Hur dåliga program får visas på TV? På TV 4 plus visas nu ett program som heter Licence to grill. Ett riktigt amerikanskt program, med en stor cool kille som grillar på världens bamsegrill framför en pool, antar att programmet avslutas med ett poolparty.


Vad händer denna gråmulna regniga söndag?
- Vi har gått en sväng på stan. Jag tittade på en fin tröja som jag förklarade var ett bra basplagg. Johan upplyste mig då om att jag ofta använde ordet basplagg i shoppingsammanhang och undrade om jag gjorde detta för att rättfärdiga mina köp. Jag tittade stumt på Johan, vi lämnade affären utan tröja.
- Jag ska gå en långpromenad med Hanna
- Jag sitter och begrundar allt fint jag fick från gårdagens kalas, återigen - tusen tack!!!

Imorgon är det nobelfest. Jag är inte bjuden.


Tack & hej!

KRAM


Födelsedagskalas

Som jag skrev i min födelsedagsinbjudan:

Jag har nu kommit till den ärorika åldern 25 år, vilket innebär att jag:
- har 40 glada år kvar i yrkeslivet

- ska framhäva mig som ung, fräsch och snabb för bästa löneförhandling, enligt Jusek

- räknas i ett år till som ungdom på SAS och SJ

Låter som en utmärkt ålder!


Idag har jag haft kalas för att fira min födelsedag. Familj och släkt har varit här och uppvaktat. Massor med fina presenter har jag fått! Kläder, väskor, smycke, handdukar, pengar, lykta, vackra orkidéblommor, smink, krämer, träningskläder m.m. Tusen tack!!! En riktig bortskämd unge jag är.


En liten resumé från dagen.

- I familjen Krantz går det mesta undan i en faslig hastighet. Anita, Tommy och deras livliga hund Ruben kommer upp i lägenheten, de klär av sig och kommer in. Efter ca 10 min undrar min mormor var Elsa är (Johans farmor). Familjen Krantz har då hastat iväg i sådan fart från bilen utan att vänta på farmor, som hamnat efter utan att veta vart hon ska ta vägen. Stackars Elsa!

- Malte och Ruben är två stora hundar, de är ännu större i en liten lägenhet. Uppspelta och glada blir de när de ser varandra och både tävlar om vem som ska få mest uppmärksamhet.

- När Johans bror Joakim kommer börjar det riktiga ståhejet. Bröderna är 28 respektive 34 år gamla, men tillsammans sjunker deras ålder till ungefär hälften. Busringning, pikningar, kittling och brottning är samkväm som bröderna gillar.

- Tio personer var vi som skulle äta, i och med att jag visste att familjen Krantz + Andersson gärna inte småäter, beställde jag för 16 personer. Tur var väl också det, för så mycket mat är det inte kvar...


En mycket kul och tacksam dag!!! Jag är så glad och lycklig!


Tack & hej!

KRAM


Gamla Norr firar fredagskväll

Vad händer?


Cissi hämtar Thaimat. Johan blir besviken över nudlarna, han hade räknat med ris. Johan det är i Kina man äter ris!


Cissi pysslar och dukar för morgondagens kalas. Johan erbjuder sin hjälp, men Cissi mottager inte denna, då hon tycker det blir bäst om hon gör det själv. Johan blir glad och njuter framför TV:n.


Cissi & Johan hurrar för att Picasso som drog hem vinsten i årets Idol.


Cissi har sjungit på From this moment, sedan Picasso sjöng den tidigare under kvällen. Övriga familjemedlemmar (Johan & Malte) är inte lika imponerade över min sångröst som jag är själv. Idol nästa?


Malte myser med sitt fleecetäcke, juckar med sin röda kudde, blir gnällig när vi gömmer hans gosedjur. Just nu är IKEAs struts och lejon populära kramdjur.


En vanlig kväll helt enkelt.


Tack & hej!

KRAM


Kärleken spirar...

... i Bonde söker fru (även i familjen Krantz=), dock kanske inte lika nykärt som i TV-programmet)

Det är så härligt att se kärlek växa! Anders & Isabel ligger och gosar med varandra i gräset efter en ridtur, de fnittrar och är nervösa, när de förklarar sina känslor för varandra... mmm, vad jag njuter och blir glad när jag ser sånt här! Fredrik som är helt galet kär i Sofia, men vet inte riktigt hur han ska hantera dessa spirande känslor i kroppen. När jag ser hans försök att hålla om Sofia, skrattar jag så mycket att jag gråter! Visst är kärlek underbart?


Men kärlek kan också göra ont..., jag tycker så synd om Lena som är vansinnigt kär i Fredrik. Varför ser han inte denna gulliga tjej? De är ju som gjorda för varandra!


Jag hoppas verkligen att Susanne väljer Per-Inge framför Uffe! Han verkar vara en toppenkarl för henne. Uffe, varför har du ringar i öronen, karlar ska inte ha örhängen.


Karl Petter verkar vara en superkul kille, ser fram emot att se honom i Let´s Dance!


Slut med dokusåpasnack för dagen.


Tack & hej!

KRAM


Växjöpuls

Sara ringde ikväll och påminde mig om att vi blev fotograferade ute i lördagskväll på Grace, och att bilden av oss fanns på Växjöpuls. Självklart var jag tvungen att besöka hemsidan för att se hur glad man kan se ut när man befinner sig ute en partykväll och här är resultatet, glada är vi i allafall =)
image25(Foto: Przemek Carlsson)

Just nu är jag lite avundssjuk på Sara och Uffe, som reser till Oman på söndag. Hade inte suttit helt fel med en vecka av sol och värme nu!

Tack & hej!
KRAM

Förkyld

Förkyld igen. Känns inte länge sedean jag var det senast... Idag är det fruktansvärt synd om mig. Jag känner inte vad maten smakar, har nedsatt hörsel, huvudvärk, en näsa som är täppt, glansig i ögonen...

Tack & hej!
KRAM

Ladies night

Vilken kväll det var igår! Ladies night! (Okej vi saknade kanske Martin Stenmark m.fl...)


På grund av sjukdom och annat manfall blev vi till slut bara tre tjejer, jag, Sara och Hanna. Klackarna i taket och det blev en dunderkul kväll! Kvällen till ära fick jag för mig att locka håret... liknade mer Elisabeth Höglund än en snygg partypingla...

image23

Vi började kvällen med att äta lite Thai mat. Det är bra att ha en god grund i magen inför en hel kväll och natt med fest. Sara skrattade över att hon fått en skiva av en kollega som är 50+, som trodde han bränt ned lite moderna partylåtar..., men där tåget passerat för länge sedan i musikväg. Men skivan blev en hit under kvällen. Bailando, Cotton Eye You, Baby baby blev stora vinnare på skivan. Mycket dans, sång och luftgitarr... åh shit så snygga vi var! Visst är det rätt kul, när man går ut tycker man att man är ungefär världens snyggaste och man är stylad upp till tusen, när man kommer hem och ställer sig framför spegeln och ser sminket hänger under ögonen, håret tappat sin form, rödmosig i ansiktet...så undrar man vad som hände? Har jag gått sån här ute? Jag skyller på badrumsljuset.


Väl ute på Grace. Det är sällan jag känner mig gammal, väldigt sällan. Men vi kom lite väl tidigt in till stan och vi kände oss äldst på stadshotellet. Hanna börjar bjuda i baren. Killen i baren frågar om Hanna vill ha tjejshots. Detta skulle han inte ha sagt, Hanna tar väldigt illa vid sig och säger att det ska vi minsann inte ha, utan begär istället att få det starkaste och grabbigaste. Tre välfyllda shots med whiskeysmak kommer fram, Sara och jag vet inte vart vi ska ta vägen, det smakar skit. Nästa stopp i baren blev på Lagerlunden. Killarna i baren åmade sig för fullt för de yngre tjejerna med att visa hur de kunde slänga glasen åt vänster och höger och fånga dem i en snygg move. Vi var inte imponerade.


Folk trillade in och vi blev inte äldst på stället. Det blev en kul natt, massor med dans, träffade en kille som jag dansade bugg med, åh det är ju verkligen kul att dansa bugg. Sara, vi borde ta tag i vår buggkurs!


Gillade "fem i två-ragget" som kom fram och frågade "vill du med och köra?" Vad menade han? Jag sa nej tack.


Som våra kära och snälla makar är kom de och mötte oss utanför Grace vid stängningsdags. Johan fick promenera hem genom stan med en mycket pratglad fru.


Idag är det en pluggdag, har en bunt med pedagogikuppgifter att göra i mina distansstudier. Andra aktiviteter under dagen är matlagning (gör portionslådor inför veckan - vuxenpoäng om något va?) och joggingtur med Sara.


Två underbara tjejer - tack för igår!
image24

Tack & hej!

KRAM


RSS 2.0