Det nya fb-livet

Som mammaledig finns det lite mer tid för annat i livet. En ny sak i mitt föräldralediga liv har blivit facebook, något som jag under lång tid har ratat, men nu blivit ett fan av! Lite pinsamt...

Det är ett kul tidsfördriv att leta upp gamla och nya vänner, prata med dem och ta del av deras foton. Det är roligt att se vad alla sysslar med, hur de lever och bor idag. Vi har alla tagit olika ritkningar i livet, allt från att flytta till diverse olika städer och länder, leva ett vilt singelliv eller ha en stabil familjesituation, arbeten inom diverse olika branscher som ekonom, tatuerare, lärare, inom vården m.m. Så häftigt! Tänk att vi alla har blivit stora! Rätt stora i varje fall...

Facebook öppnar verkligen möjligheten för att ha den där lilla "lagom" kontakten. Personer som man kanske aldrig mer hade talat med, kan man nu lätt kontakta. Ringa eller sms:a är mer personligt. Facebook är därför den perfekta mellanvägen! Varför har jag inte fattat detta tidigare?

//Fan of fb

Ps. Johan (det stora KFF-fanet) blev djupt imponerad av Jennie som hade Lasse J som vän på facebook, för att störa honom lite extra är jag därför nu vän med Henrik Rydström på facebook.

Söndag den 30 aug

Regn, sol, hagel, regn, sol, avskedsmatch med Rasmus Elm, regn, sol, tacopaj, regn, sol, blåst, promenader, svärföräldrar på besök, regn, sol, hemnet, facebook.

God natt.

Klubbkväll, var är du?

Just nu sitter jag och väntar på att Åhléns ska skicka ut en inbjudan till klubbkväll. Då får man alltid en 20% rabattcheck... och jag är i starkt behov av min parfym Ralph Lauren Romance som är helt slut, och som tyvärr är oförskämt dyr i mitt tycke. Utan parfym känner jag mig som en blek fis. Lustigt att en doft kan "klä" en så mycket.




Kvarteret Skatan

Härligt att SVT kör repriser av denna underbara serie. Fantastiska sketcher med igenkänningskomik! Ingen kan få mig att skratta mer än Johan Glans! Tveklöst Sveriges bästa komiker.


Dopplanering

Den 26 september ska Greta döpas. Det kommer att ske i Slottskyrkan i Kalmar.



Greta Elsa Märta-Louise Krantz

Det ska min dotter heta. Elsa kommer från Johans sida och Märta samt Louise från min sida - men så ville jag så gärna att Greta skulle få ett dubbelnamn, därav Märta-Louise.

Ikväll planeras det för vad vi ska bjuda på efter dopet. 

Undrar om Greta kommer tycka det är kul med dopcermonin i kyrkan? Tveksam.




Projektmakarna

Helgen tillbringades i stugan. Som vanligt vore det väl dumt att sitta still och bara njuta. En stor del av helgen ägnades åt att göra en gång upp till stugan av ölandssten. Borde väl inte vara så svårt..., gräva upp lite gräs, på med grus och lägga dit stenarna. Pust..., det är ett tungt pussel att lägga ölandssten. Men fint blev det!

Johan och jag har säkert många saker gemensamt, men en väldigt stark sådan är våra "projekt". Ständigt har vi några projekt igång.., även fast vi klagar i stunden både på vad vi gör o varandra har vi väldigt roligt och ger oss gärna in på något nytt igen. Bolla idéer och drömmar, och sedan förverkliga dessa är bland det härligaste som finns!

På vår lista står just nu:
- en mysigare trädgård i stugan
- ett annat boende i Växjö på sikt
- ständiga list- och fönstermålningar (blir man aldrig färdig med sånt?)



Vinst = nja

Vi längtar väl alla efter härliga vinster, presenter och dylikt. Det är alltid kul att få eller vinna något, det värmer än inombords! Men det händer också ibland att man får något man absolut inte vill ha.

Johan har på sitt jobb vunnit ett gigantiskt element. Så himla kul! Det är ju det man precis drömmer om... I detta element ska man lägga sten. Så i vår lägenhet har vi nu 10 förpackningar sten och ett gigantiskt paket bestående av elementet. Vi måste sälja detta - NU! Någon?!

Skatteåterbäring!!!

Ja, så känns det nästan som! Som jag skrev tidigare under dagen skulle vi få en ny faktura från Länsförsäkringar på ett saknat belopp om 1000 kr - men de hörde av sig senare under dagen till mig och bjuder på beloppet, då det var deras "fel"!

Just nu älskar jag Länsförsäkringar och funderar på att bli storkund där!!!

Viken goodwill av dem!!


Kallprat

Äntligen så var dagen kommen - jag har varit hos frisören på eftermiddagen. Dagarna innan man ska gå till frisören är nästintill olidliga..., håret är bara trist, platt och fult.... Jag blev helt ok nöjd med resultatet, man ser det väl bättre imorgon..., frisören har en förmåga att antingen platta mitt hår till något helt livlöst eller burra upp det till en stor svamp. Idag blev det det förstnämnda.

Jag brukar variera mellan ett par tjejer på den salongen jag går på, jag känner ingen av dem, men alltid när man är där måste man ju hålla igång ett samtal. Kallprat är verkligen inte min grej. När man gått igenom vad man gjort under sommaren, vad som händer under hösten, vädret och frisyren finns det inte så mycket mer att säga och de långa tyyysta sekunderna börjar.......*pinsamt*..... Då börjar samtalsämnena om än gång till!, men denna gång liite djupare, och så fortsätter det så. Jag är nog en rätt osocial person som tycker på detta vis, men jag har verkligen svårt för kallprat. Måste försöka bättra mig på denna punkt!



Dum, dummare, dummast

Fick för ett tag sedan en faktura gällande en försäkring. Beloppet var på ca 1000 kr för lite än vad jag hade trott, men allt för övrigt stämde i försäkringen, med vad jag hade beställt. Jag blev konfunderad och ringde därför idag upp Länsförsäkringar och sa att jag nog fått betala för lite.

Grattis Cissi, en ny faktura skickas till oss på 1000 kr.


Prinsessbröllop på Öland?

Intressant fråga... Madeleine, Jonas, kungen o drottningen inspekterade i varje fall Gärdslösa kyrka i torsdags kväll.... Tänk så häftigt med ett prinsessbröllop på Öland! Undrar var festen skulle hålla hus, Slottsruinen? Viktiga spekulationer för en mammaledig ölänning.


Lika som bär?


Daniel Westling?        Boxer-Robert?

Min deckardrottning

Har de senaste veckorna läst tre böcker av Mari Ljungstedt, Den mörka ängeln, Den döende dandyn och I denna stilla natt. Mari är helt klart min deckardrottning, och imorgon bär det ner till stan för inköp av en ny trollbinande pocket av Mari. Jag gillar hennes skildringar av det gotländska landskapet och hennes lättlästa språk. Det är en härlig känsla att bli helt uppslukad av en bok.
 

Julotta hos familjen Krantz

Ja, större än så här blir det inte... Ikväll gör nämligen Zlatan sin debut i Barcelona...., spänningen är olidlig här i soffan.... Mäktig invigning på Camp Nou.... (tror att jag i och för sig mest talar för min make just nu)
Johan loves Cissi, Greta, Malte... och ZLATAN.



Besök med prinsessan

Idag har jag och Greta varit och besökt jobbet i Älmhult. Känns märkligt att inte vara tillbaka på jobbet efter semestern, all verksamhet rullar på som vanligt och alla andra sköter sina sysslor som vanligt - men för mig är det en helt annan vardag. Det var kul att träffa kollegor och höra om deras semester och om planerna inför ett nytt läsår.

Den första tiden som förälder har varit omtumlande. Både glädjefull, obegriplig, jobbig och fin. Greta har nu börjat att le, vilket innebär en helt annan kontakt och utbyte med varandra och det känns som att vi nu börjar lära känna varandra. Det är en mysig tjej, min lilla dotter!

Kom idag in på den rätt vanliga diskussionen, huruvida det är rätt eller fel att till tjejer finns allt i rosa och rött och till killar finns allt i blått och grönt. Vi fostrar våra döttrar och söner till att verkligen bli "flickor" och "pojkar". Men..., jag vet inte hur mycket fel det är i det, och det känns för mig som en väldigt absurd feministisk grej att gå emot strömmen och sätta på min lilla dotter en Batman-dräkt. Nej, jag uppskattar det rosa och röda! Så länge Greta inte har något emot det så ska hon få vara en liten prinsessa, både i klädsel och bemötande! Little princess Greta.







Liten flicka blivit stor flicka

Sommaren går fort..., många roliga saker har hänt och vår lilla tös börjar bli en stor flicka! Dumt av mig att säga att jag var tillbaka i bloggens värld, då vi strax därefter for till Öland i sju veckor (där moderniteter som Internet inte existerar...). Nedan kommer lite bilder från sommaren -09.

Vår lilla tös...

...som älskar att bada!
Tävling mellan Fredde o Johan
Härliga grillvkällar...
Fina kvällar i Kalmar...
Mysiga promenader vid stugan...
Charmtrollet Maximilliam är på besök...
Lottie och Axel strålar glatt in i kamerar..
Familjen Olsén på besök i stugan...
Karin med nytillskottet Evelina på besök...
Lilla Albin och Annika.. 
Isak...
Lata dagar i solstolen...
Ljuvliga leenden från Greta...
Det årliga triathlonet i Kalmar.., Johan och Fredde kämpar...
Stolt morfar...
Malte har ständigt siktet inställt mot bad...
Firande av Gretas namnsdag...
Sköna utflykter på ett fantastiskt Öland...
Mysiga stunder på badbryggan i kvällssolen...
Titt ut...
Sommarens projekt..., en utbyggnad av altanen...Nu är vi "den där stugan med altanen". 40 kvm stuga och 60 kvm altan.
Sebbe uppklädd till Alvas banrdop...
Cecilia och Alva...
Jag, Greta och Malte vilar ut...
Det var lite bilder från min sommar...

RSS 2.0