Å här satt tjejen och lekte för sig själv....

Plocka ur leksakerna och sen hoppa i, mycket roligare, så klart!


Randiga flickor

 
 
vid knapparna...


Normaldag


06.20 Greta vaknar. Jag vaknar motvilligt.
Frukost, alltid fil, müsli & kaffe
Radio, alltid Mix Megapol
Smålandsposten
Byta, tvätta Greta
Bädda sängen
Fixa i ordning mig för dagen
Allmänt plock i huset

10.00 Promenad runt hela Sandsbro o Hagavik i ur & skur. Ofta med Lotta & Emilian.

11.00 Hemma, hoppas Greta sover en liten stund, kaffe & macka.

11.20 Greta vaknar
Bus

12.00 Förbereda lunch

12.30 Lunch
Bus & lek
Städa, tvätta, pyssla i hemmet

14.30 Promenad, oftast i skogen

15.30 Hemma
Slappa medan Greta förhoppningsvis sover en liten stund.

16.00 Förbereda middag

17.00 Middag + makes hemkomst
Diska, plocka

18.00 Umgås

19.00 Träna, el promme med Malte, el handla, el pyssel i hemmet

19.30 Någon nattar Greta

21.00 TV, dator, tidningar

23.30 Sängen.............. kommer alltid i säng alldeles för sent.

Höga knän & spark i rumpan

Intervall, höga knän, sidhopp, ryggresningar, sit ups, armhävningar m.m. Lotta och jag har haft en trevlig träningsstund i skogen och på fotbollsplan. På planen jämte var det match, medan vi körde vårt rätt dåliga improviserade träningspass bredvid. Underhållsvärdet på de båda planerna måste ha varit ganska jämn, för rätt kul måste det se ut när man improviserat kör lite hopp dit o dit, ligger på backen o pratar om moln och stjärnor, sen upp o hoppa igen...


Helgen + manligt & kvinnligt

Varannan helg Öland, varannan Växjö. Men i helgen blev det Växjö, ett soligt sådant, äntligen! Vilken lördag det var - helt ljuvlig!!

Men helgen startades hos fantastiska Sara, där vi lite sent om sides firade hennes födelsedag! God mat! Goa tjejer! Mycket snack om allt mellan himmel och jord. När vi tjejer ses ventileras ungefär allt; jobb, shopping, relationer, hushållssysslor, TV-program, kungahuset, mat,.... bla bla bla.... Men när killarna ses verkar det enbart vara fotboll eller hockey som diskuteras. Inget annat. Ett bra exempel på detta är då killarna under vintern träffats för att spela innefotboll. Om vi tjejer skulle haft en sådan aktivitet i veckan hade det främsta skälet varit av sociala faktorer. När Johan kommer hem så är det på fullast allvar som han beklagar sig över det dåliga taktiska spelet, om någon som inte kan spela fotboll, om någon som är ful i sitt spel, och vad dom borde göra för förändringar till nästa vecka. När jag frågar hur det är med någon av de andra fruarna, blir svaret "det vet väl inte jag". Hmmm, märkligt. Upplevelsen av socialt umgänge är synnerligen olika mellan kvinnor och män (åtminstone i denna umgängeskrets).

Lördagen, massor av sol, avslutade dagen med grillning hemma hos familjen Håkansson/Ericsson. God mat och vin! Middagen gick sådär strålande fint som alla barnfamiljer drömmer om, bebbarna leker med varandra, de vuxna äter och dricker i godan ro! Kvällen avslutades vid TV:n med familjespelet BUZZ. Jag vann inte. Placering är onödig att kommentera.

Lte fundersam....


Fem ord!

När jag säger huvud, mage, fot, Malte och lampa kan Greta peka på det! Min lilla bebis börjar bli stor flicka!


Nybyggare

Våra kära vänner Cecilia & Fredrik har köpt tomt och ska bygga hus strax söder om Kalmar. Superfint läge och hus! Stort grattis!

Husbygget går att följa på Cecilias blogg:)


Simma, cykla, spring

30 juli är det dags för den årliga minitriathlon i Kalmar. Johan & Fredde anmälde sig idag. Jag avvaktar.., känner mig lite feg i år..., vi får se hur jag gör i år. Men det är en kul händelse som jag varmt kan rekommendera:)

Kalmar minitriathlon

Åsikt

Två vanliga ord, men som tillsammans blivit en riktig trend - SOCIALA MEDIER. Det vållar debatt. En del förstår inte alls meningen, och tycker det är tragiskt mot den personliga integriteten. Man ska skilja på att vara privat, personlig, offentlig. Man ska inte bjuda in, öppna sitt liv för alla. Ja, så lyder en del åsikter.

Jag har själv en blogg (givetvis, varför är du annars här o läser) och facebook. Jag skriver och visar med bilder vad som händer i mitt liv, mina tankar och åsikter. Självklart är jag för sociala medier.

På facebook har jag ca 160 vänner, varav ett 35-tal är elever eller tidigare elever, jag är även "vän" med ett antal av mina kollegor. Via min facebook kan man se att jag har en blogg. Alltså kan både vänner, elever och kollegor se min blogg, fotoalbum via facebook m.m. Från olika håll får jag ibland kritik för att jag blandar mitt privatliv med mitt arbetsliv.

För mig är blogg, facebook en mötesplats som vilken annan. Det kunde lika gärna varit att du och jag mött varandra på Konsum. Det är bara en ny typ av mötesplats. Jag är inte mer privat här än vad jag är när du och jag fysiskt möter varandra. Vi är alla olika personligheter. En del kan man känna år efter år, men aldrig komma nära, aldrig veta vem de egentligen är, hur de lever m.m. En del trivs så. Jag respekterar det till fullo. Som person är jag öppen inför de jag känner och omger mig med. Jag trivs så. Jag har aldrig upplevt det som något negativt att "bjuda in" till mitt privatliv. Jag anser det mer som jag bjuder in till att lära känna mig, bjuder in till min "personlighet". För givetvis finns det en privat sfär även hos mig som jag definitivt inte delar med mig av. I min yrkesroll anser jag att sociala medier underlättar för att ha en god och öppen kontakt mellan mig, elever och kollegor. Desto mer de känner av min personlighet och jag av deras, desto större förståelse skapas oss emellan, och bättre resultat kan uppnås tillsammans.

Det är därför med stor glädje jag häromdagen kunde läsa i Smålandsposten att mina kollegor på en studiedag fick undervisning av elever i just facebook!


Dagens icke-fråga

Ska Victoria ledas till altaret av kungen? Kvällens Aktuellt ägnar en större del till denna diskussion. Inbjudna Karin Magnusson, debattchef för Aftonbladet, kritiserar starkt Victorias önskan om att pappa ska leda henne fram. Karin anser att det är negativt för jämställdheten i Sverige, vem Victoria går fram med till altaret är en "stor" symbolhandling, det signalerar att kvinnan är underlägsen mannen.... - tror du verkligen på det du själv säger? HUR Karin kan du engagera dig i denna fråga? Känner du inte att du lite för mycket inkräktar på det blivande brudparets privata sfär? Låt det kära brudparet göra som de själva vill och tagga ned!

Torsdag

Promenad, vattenpaus, lekstund, sola, pannkakor, sovstund. Vår förmiddag och lunch har tillbringats med Emilian & Lotta.

Två kompisar som gosade på morgonen.


Fint besök i trädgården.




Sommaren kom, strålande solsken och värme!..., glädjen fick dock inte vara långvarig, nu är det regn, men vad kan man annat än vänta i Växjö.


Onsdag

När vi äntligen har en bokad resa till Thailand så måste de börja bråka där. Jag hoppas rödskjortor och regering är överens till den 7 dec. Vet givetvis att detta är ett typiskt I-landsbekymmer..., men i min egoistiska värld blir jag lite butter. Känner givetvis lite mer för Johans kollega som ska till Bangkok om några vekor..., utan avbeställningsskydd. 

Stort grattis till Isse o Pierre som i natt fick en liten dotter! Isse var min stora parhäst under gymnasiet och  en väldigt fin vän. Det är synd att vi idag har så långt mellan varandra, för hur man än vill blir kontakten aldrig densamma med geografiska avstånd:(


Bilder från dagen. En dag med bus, promenader, sångstund och besök på Lilla Bus i Alvesta.

 





Tjoho så skoj

Igår besökta jag och mammorna Leos lekland! Barnen var givetvis med. Ett ställe för vuxna eller barn? Hmmm, svår fråga. Definitivt ett ställe för mig i allafall. Bamserutschekanor! Skulle genast introducera Greta för en rutschekana. Den var kanske inte byggd för mig. Men i allafall. Och som man kommer ihåg från när man var liten ska man ligga ned för att få bästa effekt. Resultat, en ledsen bebis. Greta slog sig. Mamma blev tokig och ville åka mer, lämnade bebis hos andra mammor för att ge sig vidare ut i rutschekanevärlden. Greta gillade dock bollhavet och sen kom hon på något sätt över sin första rutschekaneskräck och gillade det.
 

Gult är knappast fult


Fick idag besök av kära Sara som hade med sig denna söta klänning till Greta. Så fin!!! Greta gillar den och dansar loss till sin Bamseskiva... Såna här dagar njuter man verkligen av att vara föräldraledig. Lånpromenad till konditoriet för att köpa fika till oss, Malte tar sitt första dopp, äntligen få sola lite på altanen, mysig fika- och pratstund med en go vän. Allt detta medan alla andra är på sina jobb och sliter.... , ok, det märks förvisso i mitt lönekuvert att jag inte är på jobbet och sliter, så visst det finns en liten baksida av det...


Ölandshelg

Fyra dagar i stugan med en massa pyssel. Jag har grävt tre nya land, där det ska blomma lavendel och rosenspirea. Johan har målat grunden på huset. En del av staketet har tagits bort. Lite stensättning. Vårstädning. Turer till tippen. Gräsklippning. Kantklippning. Rensa rabatt. Som vanligt hos oss kommer det nya projekt. Sommarens är en ny stensättning med plank där vi ska ha cyklar och grill.

Ja, så var helgen slut, och som vanligt går det alldeles för fort...


Erbjudande från Telia

Fick precis ett samtal från Telia som erbjöd mig att teckna ett avtal med 5000 sms/mån för bara 499 kr. FEM TUSEN SMS. Jag var tvungen att upprepa och fråga om jag förstod honom rätt. Det hade jag gjort. Nästa fråga till säljaren var om det överhuvdtaget gick att skicka så många på en månad. Det gjorde det tydligen, och det var ett populärt erbjudande enligt honom. Det innebär 167 sms per dag, och 7 sms i timmen dygnet runt. Jag svarade vänligen men bestämt att jag verkligen inte hade något behov av detta fina erbjudande och önskade honom lycka till på nästa samtal.

Fem tusen sms ?!?!


Gått för långt?

Sångstund vecka efter vecka. Mammor & några pappor ses i en lokal tillsammans med sina barn för att sjunga diverse barnsånger + en o annan bön så klart. Man kan tro att filmen Mamma, pappa, barn skulle vara en överdrift eller komisk förvridning av verkligheten. Men så är det inte. Det är så nördigt som det ser ut i filmen. Med ett undantag. Man fattar det inte själv när man är där. Men idag kom jag på mig själv.

Med kraftfull röst tar jag i, i Krokodilsången, gör yviga rörelser till texten, jag njuter verkligen av sången och gitarrspelet i bakgrunden, bara en sak som fattas.......Greta är inte där, hon har krypit iväg åt ett annat håll - men lika glad är jag för det och sjunger på allt vad jag kan utan mitt barn i famnen. Va tusan - det är ju roligt! .... och kanske lite nördigt.


Jag & tjänstemannarespiratorn

Fem år av styrelseaktivteter i Nybygget är idag över. På kvällens årsstämma avtackades jag med några ord, present och blomma. Det råder en viss glädje över att denna lilla era nu är över! Till kvällens stämma kom, som vanligt, i huvudsak det äldre gardet av bostadsrättsinnehavare. Passande nog höll vi idag till på ett ålderdomshem. Det kunde i stort sätt lika gärna varit ett PRO-möte som jag idag drog igång.

Som ordningen är i HSB´s stadgar så är inte ordförande (dvs jag) ordförande under årsstämman, utan jag öppnar enbart mötet och presenterar den inbjudna stämmoordföranden. Den inbjudna är en man som passerade ålder pension för sisodär ett decennie sedan. Till det fysiska lite skralltig. Men inte i sinnet. Jag hade förklarat innan att lokalen erbjöd overhead och att det inte fanns någon kanon. Innan mötet testade jag overheaden, frågade glatt var han ville ha den, och var allmänt nöjd över ordningen. Stämmoodförande förklarade trevligt för mig att det var ju inte så här han brukade jobba, power point är betydligt bättre, "men nu får jag hålla mig till denna tjänstemannarespirator" (och pekade på overheaden). Jag kände mig som hundra år och han som 30 år.

Jag skyller mina låga tekniska krav, på arbete inom den kommunala sektorn. I vår värld får man vara nöjd över om man har en egen dator, ett skrivbord som är tillverkat på 90-talet, pärmar som inte är bruna och kommer från 1978, har en overhead där lampan fungerar och vara FÖRBASKAT nöjd om man har kunnat boka en kanon till sin lektion som man får rulla på rullvagn tvärsigenom skolan och sen installera med sladdar och som KANSKE kommer att fungera idag.


Favvis

Min favorit för tillfället:
Monday morning
, Melanie Fiona

Greta o jag dansar loss på Minnesotavägen!

Herrbesök * 2 + familjefrid = 10 maj

Morfar kom idag på en kort visit för att lämna ett bord. Med sig hade han också en docka som mormor köpt till Greta. Den heter Tommy. Precis som farfar. Undrar vad mormor ville med detta? Farfar undrar nu varför mormor driver med honom. Här är i varje fall Tommy, alltså dockan.


På eftermiddagen kom Emilian & Lotta på besök. Greta blir såå lycklig av denna lilla herre. Greta började med att skjutsa runt Emilian på ett lite farligt vis, efter en viss korrigering blev det en något säkrare variant...


Den nya familjefriden anlände idag vid lunchtid. Jag talar om en TV. En TV till övervåningen. Jag slipper nu att följa Allsvenskan, Champions League, Permier League, La liga, Italienska ligan.... you name it..., och maken får sitt pojkrum på övervåningen.

Till sist. Världens bästa tjej fyller 11 mån idag. Puss älskling!

Välkommen till Greta

Resultatet från gårdagens tapetsering!
(I väntan på förflyttning till stugan står en dubbelsäng och tar plats i Gretas rum, men det har blivit en gosig mysplats).
 

"Smart"

Dagens minnesvärda konversation:
Förmiddagen ägnades åt lite shopping på I11-området. När jag hämtade en kundvagn för att sätta ned Greta, följde ungefär nedanstående konversation:
J: Smart!
C: Vad då? (helt frågande)
J: Ja, med facket att sätta henne i.
C: Du skämtar,.., vet du inte att det är en barnsits i alla kundvagnar.
J: Nää
C: Men du har ju handlat med Greta flera gånger, var har du haft henne då?
J: Jag har bara satt henne mitt i vagnen.
C: ? .... tystnad...?

Dagens hemmasyssla:
Eftermiddagen och kvällen har jag tillbringat med att tapetsera Gretas rum. Det blev mysigt! Bildresultat kommer i morgondagens dagsljus...

Dagens fundering:
Prinsessan Madeleine har tagit time out.., hur funkar det? Räknas hon som tjänstledig, sjukskriven, dras hennes "lön" in, får hon ringa försäkringskassan som oss andra vanliga knegare.... Tror inte så, men en intressant tanke.




När Leo flyttar in

Ljuvligaste dagen på veckan är givetvis fredag. Mysmorgon, trevlig frukosstund med Sara, promenader i busväder och härligt fredagsmys med familjen i soffan. What a day!

När nu våren är här (!), åtminstone i kalendern, så finns det en förskräcklig sak som sker i villakvarteren. Leos lekland flyttar in! Studsmattor, gigantiska pooler, lekstugor, rutschbanor, fotbollsmål, sandlådor, gungställningar och diverse andra lekmojänger i all världens färger tar plats i trädgårdarna.
      Ok, om man besitter en stor tomt och kanske kan skapa ett "rum" i trädgården för lekplats, men i mina Svenssonkvarter där tomterna är 400 till max 1000 kvm..., nej där ser det tokigt ut. Varför inte nyttja de fina lekplatser som finns i vart och annat hörn, som vi också är med och betalar för våra skattepengar? På Minnesotav. 12 kommer i varje fall inte Leos Lekland att flytta in!
      I mitt hittills elva månader långa föräldraliv har jag märkt att jag ändrat mina åsikter flera gånger gentemot de värderingar jag hade om mammor/pappor förut, men jag anser verkligen att det finns en fara med att göra hem och trädgård till gigantiska lekrum. Barn blir kreativa av färre antal prylar. Det är min filosofi,... vi får väl se hur länge jag står fast vid detta, eller om denna filosfi också kommer omvärderas med tiden....

Var är våren?

Trodde att mössa & vantar var ett lämnat kapitel, men idag fick de åka fram igen... suck. Jag som skulle vara en latte-morsa i min trädgård den här våren.

Dagen har varit rätt händelselös, men mycket skön. Pyssel och städning i hemmet varvat med tre långpromenader. Alla säger att man ska passa på att njuta av sin föräldraledighet, och det gör jag verkligen! Sådana här dagar känns så unika och befriande. Tre månader är kvar av föräldraledigheten..., hur ska jag orka kliva upp 05.30 igen? Långfrukost med morgonkaffet, Smålandsposten, Mix Megapol och bla bla prat med Greta varje morgon är så mysigt. Jobba mellan tio och tre vore perfekt, samtidigt som man fick 100 % betalt! Undrar om min arbetsgivare går med på det?
En mammatokig tjej.


Smått & gott ur en vardag

Nöjd. Sur. Det växlar snabbt.
Besök av Alva & Isac!
Full fart framåt över gräsmattan.
Mannen som är förpassad till datorn för att se fotboll.
Åh Malte!
Tofs, det ska vara.

Sång & rytmik

Greta börjar bli stor. Idag var vi på en ny aktivitet tillsammans med lite äldre barn. Mer lek och instrument var de nya ingredienserna. Givetvis även med lite kristna inslag som Fader vår. Greta var nöjd, ...med alla inslag.

Blääää

Precis som när man är på jobbet finns det vissa dagar per år som suger lite alldeles extra. Idag har tösen och jag  haft en mindre bra dag tillsammans.

Gnäll, gnäll o gnäll. Ni som inte har barn, försök att tänka er in i situationen att en liten människa skriker allt vad hon kan då hon inte är i er famn. Resultat: man blir aningen stressad, disträ, irriterad, klumpig. Duscha på en minut, sminka sig på 30 sek medan hon tjutande klättrar på mina ben, lyfter upp henne i famnen för att fortsätta sminka mig, mascaran kommer helt fel, ska ge Malte nytt vatten med Greta på armen, tappar ut en liter vatten över golvet, jag klär på Greta, hon klär av sig, jag ger Greta mat, hon smetar in det i håret och kletar in kläder, bord och stol, jag gör mat till mig själv, hon skriker och river frustrerat ut allt i skåpen, jag blir stressad och fumlig och spiller och tappar mat, promenad med Malte, Greta vill inte sitta i vagnen, sparkar med benen och vrider o vänder sig... Klockan är 14 och äntligen blev det fikastund hemma hos Mia & Amanda! Mycket trevligt! Greta fick leka av sig och hem kom världens goaste o tröttaste bebbe, medan mamma fick ta hand om en helt överbelamrad köksbänk, geggigt matbord o golv, leksaker exakt överallt i huset. F*n vad trött man blir ibland. Det gläder mig att Johan ska få "känna på" dessa dagar i höst... För hem kommer han till ett nystädat hus, med maten strax på bordet, och en glad tjej som stampar till Bamsemusik.

"- Här har ni det mysigt!"


Grrrrr...................


Du har plats 304 i kö

Som väl är, är det inte alltför ofta som man behöver lyfta luren till Försäkringskassan (bortsett från dig då mamma...). Men det är aningen frustrerande att få siffran 304 in your face. Min nästa tanke är vilka är dessa människor som står i kö? Vad har alla människor för ärenden? 28,5 min senare fick jag dock prata med en vänlig handledare.


RSS 2.0