Sol & bad

Vilket underbart sommarväder! Massor av sol, barnpoolsbad och till o med bad i havet! Lovely! Saknar bara min kära man, som arbetar o sliter på jobbet...:(

Tre hus ned, sen ligger Kalmarsund.


Maltes dagliga badtur.

Öland i mitt hjärta

Gotland, västkusten och Stockholm är hetast bland svenskarna i år, enligt SJ. Hallå, vart tog Öland vägen?




Alvarert, Byerums raukar, Böda sand, Gräsgårds hamn, väderkvarnar, Långe Jan... bara några av alla vackra ställen.

Störst av allt är kärleken

Så fick de lycka tu varandra! Sagan är fullbordad, och vilken dag det var! Daniels tal var oväntat, proffsigt och alldeles underbart. Prinsessan har utan tvekan fått en riktig Prins. Från eftermiddagen till midnatt satt jag fastklistrad vid TV:n. En hel del mutter jämrades från maken... Nu njuter de av sköna stränder på Franska Polynesien. Privatplan tog dem dit direkt efter festen.... inte alls avundssjuk, jag hade också kunnat tänka mig att vara prinsessa, åtminstone ibland...

Vår bröllopsresa gick till, inte lika lyxiga, destinationen Cypern (fast egentligen var planen Menorca, men resbolaget ändrade tiderna, vilket inte passade oss, och vi fick boka om). Den 30 juni är det tre år sedan vi sa ja till varandra! ... och till hösten är det 10 år sedan vi träffades. 

Delar lika

Greta tar en liten bit macka till sig själv, nästa ger hon till Malte, och så fortsätter det... 

Gretas födelsedagsfest lördagen den 12 juni






Victoria & Daniel


Denna vacka kylskåpsmagnet pryder nu mitt kylskåp. Jag tycker den här bilden på Victoria & Daniel är ljuvlig. Vilket jag också berättat för min royalistiska vän Sara, som idag gav mig denna magnet. Tack underbara du!


Johan undrade dock genast om det var tänkt att den skulle vara framme? Varje dag? På kylskåpet? Ja. Ja. Ja! Johan är inte royalist.

Några funderingar inför bröllopet:
- familjen Westling som tycks vara "vanliga" medelinkomsttagare, vad väljer de för kläder inför bröllopsfesten i dagarna tre. Känns som att det krävs speciellt uppsydda designkläder för att matcha in med danska, holländska kungahusen o övriga gäster... Skjuter kungen till pengar?
- ringer Silvia & fru Weslting varandra och pratar bröllopsbestyr likt min o Johans mamma gjorde?
- Håller svensexegänget något pinsamt tal?
Tror förvisso svaret är nej på samtliga frågor ovan...


Mors lilla Olle

Träffade idag Sara & lilla Olle för en härlig promenad i solen! En sådan söt liten herre! Olle är 13 dagar gammal och verkar njuta gott av livet. Tänk att vi alla har varit så små. Dryga 3 kg, med små små fingrar, tår och allt annat som ska finnas. Märkligt att allt kan vara så mini, men ändå så "redigt". Livet är rätt fantastiskt. Det är alltid svårt att säga vem de små liven är lika, men med det finfina håret får vi nog säga att det är Mors lilla Olle.

Eftermiddagen tillbringades på stranden tillsammans med Carina & Saga. God fika i solen, till utsikten av många glada barn som tog sina första dopp i den efterlängtade sommarvärmen. Tja, såna här dagar kan man inte säga att man saknar jobbet i varje fall:)




Superfyran



Hipp hipp hurra!!!

Paketöppning i sängen! Konstig morgon verkar Greta tycka...



Lite av Gretas presenter...



Fika- och lekstund med Lotta & Emilian! Mest Emilian & Greta som leker..., de vuxna pratar o skrattar.


Ett år senare

Vid elvatiden på kvällen den 9 juni 2009 gick jag och la mig till sängs. Irriterad över en riktig skitdag på jobbet, ett trist styrelsemöte under kvällen och av att jag inte kunnat sy till min balklänning till dagen efter så snyggt. Lite magvärk började komma krypande. Tänkte att det berodde mest på att jag inte fått i mig någon middag under dagen och att det allmänt hade varit en rätt jobbig dag... Magvärken gick över till värkar under natten och hela lägenhetshuset fick höra mina skrikande krämpor. Vid 5-tiden på morgonen var vi på BB och 9.45 den 10 juni kom Greta till världen! Elva dagar för tidigt, men varmt välkommen!!!

Att Greta kom till världen lite tidigare än beräknat blev ändå lite av en chock. Jag hade inte slutat jobba och kände mig, trots 9 månaders graviditet, väldigt oförberedd. Jag inser i efterhand att jag var rätt orolig under graviditeten, rädd för att något skulle gå fel. Jag vågade nog aldrig tro att allt skulle gå bra, därför hade vi i stort sätt inte köpt någonting. Allt blev genast lite kaos i vårt liv. Så här i efterhand önskar jag definitvit att jag slutat arbeta tidigare. Jag tror att man behöver den stunden i lugn och ro, att landa från allt arbete och förbereda sig in på vad som komma skall.

Imorgon stundar alltså min prinsessa Greta Elsa Märta-Louise Krantz 1-årsdag! Ballonger är uppsatta, paketen inslagna och tårta ska bakas! Till helgen blir det firande * 2. Med släkt på lördagen och bebbekompisarna på söndagen.

Jag älskar dig min lilla prinsessa!




Om 18 år åker mössan på igen..., min lilla studentprinsessa!



Hp07 springer ut! Fantastisk klass!


Tackar Sara och facebook för bilderna:)

När alla bitarna faller på plats & när jantelagen tar timeout

Vad ska jag bli när jag blir stor? En fråga som jag tror man aldrig riktigt har svaret på. Alltid finns det nya drömmar och visioner som tar liv. Frågan har varit högst aktuell under dagen. Jag har varit och sagt "adjö" till mina elever, som idag tog studenten! Framför dem väntar ett helt härligt liv. Unga underbara människor som funderar över rädslor och förhoppningar om vart framtiden ska ta dem. Glädje blandas med sentimentalitet.

Jag fick idag av eleverna en väldigt fin klassbok som de gjort, där det bland annat finns kommentarer om mig. Idag råder det ingen jantelag i min blogg. Jag vill tvärtom stoltsera över vilka underbara omdömen jag fått från mina elver.
"Du är en så sjukt härlig tjej, och jag saknar verkligen dig i skolan:)"
"Världens bästa Cissi! Saknar dig efter din mammaledighet"
"Du är verkligen toppen och hjälper till så fort det är något. Jag kan verkligen prata med dig"
"En riktig förebild"
"Vår ankmamma"
"Kommer sakna dig i vuxenlivet"
"Alltid med ett stort leende på läpparna"
"En som man kan prata sina problem med"
"Lättpratad och omtänksam"
"Smart och rolig"
"Håller koll på oss"
"Som en mamma till oss alla i klassen"
"Jätte fin klädstil"
"En av de bästa lärarna i världen"
"Sympatisk och bra på att lära ut på ett roligt sätt"
"Positiv"
"Påhittig"
...

Det finns inga ord som kan beskriva den rördhet och glädje som infinner sig, när jag tar del av vad mina elever har skrivit. Jag känner mig lyckligt lottad som får vara med och vara en del i så många personers liv.

När vi möter er elever i årskurs ett är ni, ursäkta mig, ofta rätt omogna, retsamma och energikrävande. När ni sen tre år senare har genomgått en resa som ofta är utan dess like, blir man så rörd och stolt! Stora bamsekramar från buskillarna, som nu blivit långa ståtliga unga män. Varma kramar från elever som man haft flera "turbulenser" med. Det är långa kramar, det är tårar, det är fina ord.

Efter en sådan här dag känns det som att alla bitar faller på plats i en del av livets stora pussel. Jag är rörd och känner än mer än tidigare en stor ödmjukhet och vördnad inför min yrkesroll.

Vad jag ska bli när jag blir stor?, är det givna svaret efter en sådan här dag givetvis att fortsätta vara lärare!

Tack alla underbara elever för att ni finns, jag önskar er all lycka in i framtiden och känner en stor tacksamhet för att jag fått följa er och för allt ni har givit mig!

Så här såg jag ut på min baldag, juni 2001..., känns inte helt modernt idag:) 


Underbara make ♥

Hem kommer jag till maken som ordnat en supergod middag!

1. Lyx Toast Skagen. Klassiker, som aldrig är fel!

2. Grillat med egen ala Johan marinad, rotgrönsaker i ugn, Johans superba tsatsiki & sallad

3. Chokladglass

Älskar dig kära make!

RSS 2.0