Tisdagsskoj

Idag fixar o grejar vi i hemmet! Om några timmar kommer pappa hem och får höstlov. Det har sina ljusglimtar att vara lärare:)



Spännande trisskrap

Varannan vecka ses dom. Pratglada om livets alla väsentligheter och oväsentligheter. Något mataktigt serveras, följt av något sötare. Därefter följer ett spännande trisskrap. Det är inte mycket dom kräver, stora jubel utropas vid 25 kr i vinst. Fem års trisskrap har ännu inte gett mer än 75 kr i högsta vinst, men deras ständiga tro och förhoppning är att plötslgt händer det....


Spännande söndagsmys

Vem ska Ulrika, Madelene och Helena välja i Ensam mamma söker? Ni som struntar i vilket kan sluta läsa här.

För er andra kommer lite åsikter från mig!


Helena, 37:
Tjejen som gillar de unga sportiga killarna med hockeyrumpa. Ja, det är vad hon söker och kanske säger det allt om 4-barnsmamman. Äntligen gjorde hon iallafall ett någorlunda klokt val, och skickade hem den 15 år yngre Thomas, 22 år gammal. Visst, kärleken är säkert stor och ibland oövervinnerlig, men det känns som att göra livet rätt komplicerat med åldersskillnaden och tanken av att Thomas då skulle ha blivit "styvpappa" till barnen som han är närmare i ålder med. Christian skulle tveklöst ge henne bästa tryggheten och verkar vara en trevlig prick - hem med ynglingarna Helena!

Madelene, 32:
Skickade idag hem den blyga, men helt underbart snälla Mathias. Jag förstår hennes val, samtidigt som jag verkligen lider med den typen av helylle-killar. Varför "tar" aldrig de snygga tjejerna dessa charmanter? Jag gillar Skåne-Martin, men tyvärr tror jag inte avståndet kommer att fungera. Anders verkar som en kul kille, men jag fixar inte att se på hans stora ringar i öronen...

Ulrika, 34:
Jag hoppas inte hon på något sätt menar allvar med Miguel! Den ungkarlslyan säger allt och lite till. Så Lasse eller Johan. Det självklara valet anser jag vara Lasse! Trevlig och charmig kille. Visst det är ett minus att han inte har några egna barn, när Ulrika känner sig helt färdig med att skaffa fler... Johan är alldeles för mycket "på"... nej, där råder det helt enkelt varningsklockor.

Välkommet med oväntat besök hos en feeder

I familjen går jag under namnet "The feeder". Min föräldralediga tillvaro innebär en hel del ledig tid, vilket jag de senaste månaderna har ägnat mycket till bakning. Senaste veckans bakning har innefattat havrekakor, nötkakor, en chokladkaka, och så idag en rulltårta och äppelmuffins. Jag får verkligen säga som TUR är, så är jag inte lika benägen själv att äta av allt jag bakar, då hade jag väl rullat fram för länge sedan. Men Johan som är svag för sötsakerna börjar nu sätta stopp för min bakning... och undrar om jag tillhör något Feeder-rörelse som njuter av att föda sina män. Det gör jag inte. Men att baka är en rätt mysig och hemtrevlig sysselsättning.

Frysen börjar i varje fall att fyllas, så jag känner mig som en riktig husfru och kan ta emot oväntade besök!

Bloggtips

Den självklara bloggaren som fick mig att hamna i detta träsk:
http://saraselander.bloggsida.se/
 
Min vän Uffe har också valt att starta en blogg, men en något mer målinriktad sådan:
http://hockeytips.blogg.se/

En blogg som är lite annorlunda och intressant, tar upp diverse saker:
http://www.lillagumman.se/

Tips och inspiragtion för hemmet:
http://husmusen.blogg.se/

Bloggar om recepttips:
http://matplatsen.org/
http://kryddburken.se/

Kändisblogg, Hanna Graafs familjeblogg:
http://www.bloggfamiljen.se

Sköna söndag

Som barn var söndagar ytterligare en dag full av lek och utflykter. En rolig dag! Dagar saknade betydelse och innebörd. Alla dagar var i ett rosa skimmer, där jag kunde sitta en hel dag i mitt rum och leka med mina Barbie och hennes vänner, eller träffa grannkompisarna. Söndagarna, var verkligen sköna söndag.

Några år senare och under nästan ett decennie kom söndag att bli trötta, ångestfyllda söndag. Oftast någon form av fest på lördagen, som på något sätt satt effekter i kroppen till söndagen. Vetskapen om att det väntade en ny vecka på morgondagen med krav och uppgifter tillsammans med den molnande tröttheten raserade sköna söndag. Det blev en dag som jag aldrig riktigt gillade.

Nu med barn och hund, fester i mindre utsträckning, är söndagen delvis åter tillbaka som den där dagen som är som alla andra. För Malte och Greta saknar dagarna innebörd eller förståelse för sovmorgon. Hunden skakar av sig nattens trötthet, sträcker på sig och ett långt utdraget gäsp ganska exakt 6.50 - varje dag. Greta vaknar därpå, jollrar och för en massa konstiga läten. Jag o Johan viskar irriterat till Malte att vara tyst för att inte väcka Greta. Försent. Nästa steg är att trycka in nappen på Greta och hyssja henne. Men ack och nej. Barnen är vakna och dagen har satt sin start. Känns som en evighet till att TV 4`s Söndagsmorgon börjar sändas vid klockan nio. Hur kan ett morgonprogram börja vid nio? Hallå, det är ju förmiddag! Söndagen fylls med lek och fix i hemmet, där jag ser min huvudsakliga uppgift som att skapa en mysig, minnesvärd stund där mina barn också upplever söndagar som ett rosa skimmer i en bekymmersfri värld.

Jag får tacka för mina sista fyra års pendlande, där jag varit van att stiga upp strax efter halv sex. Gå upp vid sju är ju nästan som sovmorgon.

 

Överraskad

På onsdag fyller min man 30 år. Idag överraskade jag honom med en lite tidigare present. Med en kall öl i duschen fick han veta om kvällens bravader. En middag på Venezia med grabbarna och en ny skjorta som väntade på att användas. En glatt överraskad man med ett stort leende och en förklaring om en underbar fru följde.... jo, jag tackar ja.... och det kommer mera... födelsedagen har ju inte varit än..

Men så är han också rätt fin min man, så visst ska han firas! Med en stor dos humor och charm fångade han mitt hjärta för nio år sedan, vid första mötet på Larmtorget (Kalmar) en kall höstkväll. Johan iklädd kostym och jag någon halvestetisk lager-på-lager utstyrsel med leopardband i håret. Vi var så olika, både till sätt och utseende. I mitt tycke var Johan stereotyp för mitt då vanliga uttryck "nörd". Men han visade sig vara spännande, charmig och rolig, och jag var tydligen inte så konstig eller farlig som han först uppfattade mig. Så vår resa fick fortsätta. Vi är fortfarande rätt olika, även fast vi säkerligen har växt ihop på flera plan. Fortfarande får han mig att skratta så jag kiknar och även fast jag nu fått konkurrens av Greta så har han en förmåga att få mig känna mig som en prinsessa.

















Besatt

I torsdags morse vaknade jag 07.22 till en helt fantastisk låt på P4. I det halvvakna tillståndet kom jag bara ihåg något om "47". Jag googlade sen som tusan efter låten och kunde inte hitta den, och hörde därför av mig till "Vaken-gänget" på P4 och undrade om denna låt. Jag tackar Per Brolléus för det snabba svaret och kan nu njuta av Odebrand med låten 47 days. Ljuvlig!
http://www.myspace.com/odebrandsplace




Svensk damtidning - dagens lyx

Rikedom kan upplevas på många olika vis. Goda vänner, fin familj, vara frisk och kry, gott om pengar och så vidare. Men det finns också en mindre form av rikedom, men som är nog så viktig. Jag talar om de där små stunderna i tillvaron som man bara njuter extra mycket av. Sådana stunder kan man bli rik av. Det kan vara att man hittar en halv chokladkaka gömd i skafferiet, mötet med en trevlig dam i Konsumkön...., eller varför inte den där stunden då man får krypa upp i soffan med filten runt sig och sjunka ned i veckans nya Svensk Damtidning! Desto fler sådana små stunder i ens vardag, som man lyser upp så där lite extra av, blir man enligt min tro lyckligare och "rikare" som person. 

Så till en liten fördjupning i veckans Svensk dam:
- Norska kungahuset är inspirerande. Tänk om Sverige fick en liten fläkt av Ari Behns och Mette-Marits tidigare okonventionella leverne. I och för sig är väl från början Victorias val av Daniel lite överrasknade, men det är inte i stil med Mette-Marit.... Eller på tal om fläkt, jämför Frankrikes presidentfru Carla Bruni med Filippa Reinfeldt. Det är vindstilla i Sverige kan man säga.
- Min favorit Kajsa Ernst har gått till altaret med den 17 år äldre Göran Stangertz. I kändisvärldens såpa är det inget märkvärigt med att det är fjärde gången som Stangertz går fram till altaret, eller att det råder 17 år mellan dem. I kändisvärlden finns inga gränser. Men varför sker bara sånt här i den världen? Jag hör sällan, nej förrästen aldrig, om någon i min omgivning som går och gifter sig för fjärde gången med en betydligt yngre eller äldre maka/make. Det känns som att något sådant skulle ses som väldigt uppseendeväckande och märkligt i "vår" värld, men inte i Svensk dam...
- Linda Nyberg 40 år berättar att hon drömmer om ett tredje barn. Imponerande säger jag.
- Peter Settman har fått sitt fjärde barn med sin andra fru. Hans förra fru är dotter till Janne "Loffe" Carlsson. Det sistnämnda var en nyhet för mig.

Många tycker kanske jag är en idiot, men jag njuter verkligen av att kliva in en stund i denna kändisdjungel. Det gör mig rikare. Vad som gör dig rikare är säkert något helt annat, kanske något som för gemene man anses som helt ointressant, men som just för dig är rikedom.


Greta & jag leker fotostudio



Undrar om Johan också kommer leka fotostudio under sin föräldralediga tid?
Nu har vi lärt oss foto i svart/vitt, nu är det bara skärpa och rörelse vi måste jobba på...

Är du jagad av Mix megapol?

Varför har dom börjat med denna tråkiga underhållning? Den sabbar ett tidigare rätt skönt morgonprogram! Höra en tjej som springer runt andfådd på Coop och frågar 20 män, Är du jagad av Mix megapol? Det är INGEN bra underhållning, snarare bedrövlig! Självklart får man räkna med jobbig reklam och produktplaceringar när man lyssnar på en kommersiell radiokanal, men detta är riktigt låg marknadsföring av Mix megapol.

/Upprörd


Beundrar min granne

I vårt hus bor det rätt många kul typer. Som i de flesta flerfamiljshus bor det givetvis mindre roliga kusar också. Jag liksom min närmaste granne delar en gemensam uppfattning om ytterligare en annan granne. Jag vet, nu börjar det bli komplicerat. Min närmaste granne är rätt frispråkig och framhäver gärna sin åsikt vilket vi alla borde sträva lite mer efter, men ibland blir det kanske också lite dumdristigt. Så till själva händelsen:

Vår granne som är av den mindre roliga typen är aningen komplicerad, och gör diverse småkorkade saker. Inget jag orkar fördjupa mig inom här. Men hon är i varje fall singel, och vi brukar skämta om att det inte kan vara för intet med den komplexiteten som verkar svärma runt henne.

Min närmaste granne var i tvättstugan och den mindre roliga grannen hade tvättiden före och drog över tiden! Något man inte gör mot min närmaste granne minsann! Han gick i taket, och undrade hur det kunde komma sig att hon kunde tvätta så mycket - du är ju singel, du har väl inte så mycket tvätt! Varpå den andra grannen kontrar med om det fanns synpunkter på hennes singelliv, och så var röran i tvättstugan igång. Det låter säkert nu som om att det är min närmaste granne som är lite knäpp, men långt därifrån, jag är så imponerad av personer som uttrycker det man känner för i stunden. Skit samma om det är passande eller ej. Det är ju så man känner i stunden. Hur sjuttsingen kan man inte hinna tvätta färdigt på fyra timmar när man bara har sig själv att ta hand om istället för en hel familjs tvätt! Ut med våra irritationer! Säg dem högt! Sydeuropeiskt temperament, istället för skandinavisk inträngd tjurskallighet.

Noggrant uträknat från damens sida, tog hon till råga på allt min gratisparkering häromdagen, så jag var tvungen att gå med Greta och bilstolen i famnen flera hundra meter. Jäkligt tungt. 0-1 till henne.

Så nu är jag glad över min goa grannes tillrättavisning till henne!

Nu anser jag det vara kvitterat, 1-1.

Fortsättning följer....

Jag och min dotter en oktoberhelg

Greta och jag städar o plockar inför helgen...
Kaffe o datorn är inte helt fel.
Mys med glada Greta!
Matstund med pigga Greta.
Trött Greta.
Helgbad för tösen.

Ensam mamma söker

... kan bara säga, vilken fantastisk underhållning! Nu börjar dejterna bli riktigt roliga och personliga. Nästa söndag 20.00, räkna med att jag kommer sitta fastklistrad.

Frågan är vad det egentligen är som gör det så fascinerande? I ärlighetens namn vet jag inte. Men att följa olika personer och genom program efter program lära känna dem är alltid lite spännande. Se hur omaka respektive maka de olika presumtiva paren är, är både förnöjsamt och skrattretande. Det är intressant att se hur olika de har planerat sina dejter och nästan genom TV känna både pirret och pinsamheten. För visst är det något speciellt med en dejt? Förväntningar som ska infrias och överraskningar som ska lyckas. Mitt råd i dagens blogg kommer därför bli att vi alla borde bli bättre på att dejta eller uppvakta våra nära och kära. Känna sig smickrad, uppskattad och bara ha ögon för varandra är fina känslor som vi alla behöver vårda.

Johan, jag kan säga så mycket som att till din allt närmande 30-årsdag kommer du få en dejt...



Morgonstund eller förmiddag?

Det finns onekligen dom som börjar morgonen lite tidigare än andra. Johan var på Broqvists vid halv åtta-tiden för att köpa de obligatoriska helgfrallorna. Damen före honom i kö skulle fika på stället. Servitrisen frågar om damen vill ha en kopp eller en kanna. "Nej, nej, det räcker med koppen. Kaffe drack jag på morgonen.", svarar damen. Undrar vid vilken tidpunkt hennes morgon går över till förmiddag?


Återigen fredag

Veckorna rullar förbi, och så var det åter dags för fredagsmys! Johan har ikväll komponerat en av sina favoritmiddagar, vilket är potatisgratäng och en köttbit. Klassisk rätt, men ack så gott!

Nu är det mys i soffan tillsammans med en Gott & blandat-påse..., min karaktär är det inget vidare med... Fast det är ju ändå fredag och veckan har innefattat två löparrundor och en eller två till lär det bli i helgen.

På sena eftermiddagen fick jag besök av min superkollega Jan, mycket uppskattat besök! Jan är en god vän till mig som kan beskrivas på följande vis:
- snackar med dialekt (stockholmare, som pratar väldigt mycket om allt och ingenting...., är rätt imponerad av den egenskapen som är bra att besitta som lärare)
- rolig (både jag och eleverna underhålls av hans skämt och långrandiga historier)
- hjälpsam (tänker mer på andra än sig själv)
- god lyssnare (Jan har hört mig beklaga mig om ditten o datten och alltid funnits där som en god lyssnare, så han kan minsann knipa käft ibland!)

En bild jag hittade på facebook. Jan tillsammans med några av mina avgångselever från förra läsåret. Tjusiga och fina på balen, vilket också var dagen då Greta föddes.



Imorgon ska jag bland annat träffa Hanna för en tur på stan med fika, medan våra makar ska ägna dagen åt kommunalt arbete. Det gäller marknadsföring av gymnasieskolorna på den viktiga, Öppet hus-dagen. Nej till Procivitas, John Bauer.... JA till den entreprenöriella och drivande kommunala skolan (obs, detta är inget skämt. Jag menar det verkligen!)

Har precis sett filmen Patrik 1,5 - helt fantastisk!





Gubbar

Idag har jag varit på byggmöte. Jag är ordförande i den bostadsrättsförening vi bor i, och för några veckor sedan började en omfattande renovering av vårt hus. Eftersom det finns ett visst personligt ansvar som ordförande var det med viss oro jag för dryga månaden sen skrev under avtalet som innebar en utgift på närmare en miljon kronor. Idag var det ett så kallat avstämningsmöte med byggföretaget och en byggtekniker. Mötet består av mig, Greta och ett antal män 50+. Jag avskyr att kategorisera, men det finns en viss grupp av människor, låt mig kalla dem ”gubbar” som jag tror är socialt inkompetenta kvinnomotståndare (håller jag på att bli feminist?). Jag kommer till mötet, som är i en lokal fem trappor ned, tillsammans med Greta och vagnen. Jag öppnar dörren och tjoar till glatt. Tre herrar säger avslaget hej. Ingen, jag upprepar ingen, hjälper till att bära ned vagnen de fem trapporna. Istället tvingas jag ”hacka” ned vagnen för trappstegen. Väl inne hälsas ett formellt handslag, ingen tittar på Greta. Då jag varken är byggtekniker eller byggingenjör är det delvis rätt svårt att hänga med under mötet. Rätt som det är får jag en förklaring med ett något flin på läpparna. Den tackar vi för. Greta rapar och gäspar passande nog därefter när hon tittar på gubben. Jag behandlas ungefär som luft och i denna stund undrar jag verkligen vad jag gör där. Känner mig så liten och utanför.

Vi kan ta ett exempel till av denna stereotypa kategori ”gubbar”. Jag var på styrelsemöte kvällen den 9 juni. Sex timmar efter avslutat möte ligger jag på BB och några timmar senare sa Greta hej till världen. En vecka senare, tisdagen den 16 juni, är jag åter igen på styrelsemöte med samma herrar som veckan innan. Den stora magen är borta och jag kommer glatt in i lokalen. Inte någon, jag upprepar mig här igen, inte någon väljer att kommentera. Som socialt inkompetenta fall sitter dom bara där och glor, jag väljer att öppna mötet och går snabbt igenom dagordningen och hoppar fikat. 2009 blir mitt sista år i denna styrelse. Jag är trött på ”gubbar”, trött på en rätt otacksam roll där bostadsgäster vill ha oförändrade hyror samtidigt som nya renoveringar och faciliteter – det går ju inte!!!!

Så kära män som jag känner, gå aldrig in i detta förfall av "gubbar".


Välkommen Höst

Hösten har gjort sitt intåg hos oss. Borta är värmen och sommaren är snart ett minne blott. Vinden viner, löven visar sig i sin färggladaste prakt, den låga solen förmår inte att värma upp vår luft och kylan biter i kinderna. Fram med mössa, vantar och halsduk.

Var årstid har sin tjusning. Inte för att jag vill vara på tvären med alla som beklagar sig över mörkrets inbrott, men jag måste ändå uttrycka min förtjusning i mörkrets årstid. Värmeljusen som sprider mys i hemmet, krypa upp i soffan med en skön filt, nya säsongspremiärer på TV, en god kopp rykande varm choklad, stora gosiga koftor. Promenaderna eller joggingturerna ger frisk luft och med betraktande nyfikna ögon kan man se in i upplysta fina hem och få inspiration för inredning. Aldrig har heller hemmet sett så fint och städat ut som under mörkrets årstid.

Så för min del välkomnar jag dig kära Höst.


Nyårslöfte 80 dagar tidigare

I helgen gick startskottet för mitt nya liv. Låter kanske lite kliché eller söndagsbilagetabloid. Men nu har det gått fyra månader sedan Greta föddes och min träning har väl i ärlighetens namn varit sådär…, lusten har liksom inte infunnit sig. Förvisso går jag väl på ständiga promenader, då Malte kräver sin mil om dagen, men det är heller inget man blir särskilt svettig av.

För visst är det en härlig känsla att känna hur musklerna i kroppen får jobba, svetten rinner, adrenalinet ökar och inte minst att man känner sig ruskigt snygg och bäst. Lördag och söndag började med varsina joggingturer. Kondisen verkar fortfarande vara rätt ok, men musklerna är som borttynade i min kropp. I söndags sprang jag hemifrån och runt sjön, något som jag förr tyckte var lätt som en plätt. Med en joggande lätt fot kände jag mig glad på vägen ned mot sjön. 43 minuter senare tillbaka med tunga fötter, ben av bly, och några svordomar i mitt huvud. Jag avskyr att känna att jag inte orkar. Men, som sagt, nu ska mitt nya träningsliv börja och jag ska bli en god löpare (ok nu kanske jag tog i lite, men en hyfsad löpare!). Dags för nya tag idag. Kanske är tiden nu inne för en klassiker...

Igår var det fjärde Johan Falk-kvällen på kort tid hos oss. Behöver jag säga att vi gillar dessa filmer?

 


Diverse saker från en fredag

Supersnygga Jöback sänkte stämningen 500 grader i ett innan roligt "Skavlan". Viktigt ämne (sexuella trakasserier), men en glädjedödare i det tidigare myset...

Efter Skavlan väntar den andra delen av de sex nya filmerna med Johan Falk. Spännande som tusan! Men också bäddat för småkonflikt.... jag vill helst se filmen ljudlös under de spännande delarna (vilka självklart är rätt många i en thriller..), det vill inte min andra hälft.

Dagen i korthet; promenad runt sjön, garderobsrensning, Kvantum, matlagning, soffan.


Jag vet inte vad jag ska göra denna helg. Ingenting är planerat för första gången på länge. Det lutar iallafall mot en morgonjoggingtur och sen en brakfrukost med Lisa Syrén.


Första gröten

Igår var det dags för Gretas första mat, som blev gröt.
Händelseförloppet:
1. Titta Greta, detta är god gröt!


2. Greta är förvånad.


3. Mer mamma, det var gott!


4. Titta vad fin jag blir!


5. Men flaskan är nog godast fortfarande...

Onsdag med Frida, Christian och kungligheterna

I eftermiddag kommer landstingets glada sjukgymnast och universitetets roliga personalvetare, tillika före detta landslagskanotisten och före detta stabila mittbacken, Frida & Christian, på en mitt-i-veckan-middag. Mycket trevligt!

Det bjuds på en lady&lufsen middag, d.v.s. spagetti och köttfärssås med äppelpaj i efterrätt.

Fick idag en tantvarning av Johan, som i posten hittade min nya prenumeration. Svensk damtidning. Grrr, detta är ju en högst seriös och viktig tidning att ta del av, och jag vet nog vem som kommer sno denna tidning i smyg....! Jag har precis varit på en skön långpromenad och ska nu sätt mig ned och läsa om Carl Philips jakt efter en ny kärlek och avnjuta en kopp irish cream. Ibland är livet fint.




Oktoberpromenad

Just nu är det perfekt väder ute för promenader! Inte för varmt, inte för kallt och frisk härlig luft.
Dagens förmiddagspromenad gick vid sjön och över Öster.

Malte gillar turerna vid sjön! Kanske inte lika mycket att vara med på kort... Han blir väldigt bortskämd med promenader nu när jag är mammaledig.




Desperata kvinnor

Sitter ikväll och tittar på Hollywoodfruar och igårkväll såg jag Ensam mamma söker. Vad är detta för tragiska människor? Vi kan börja med gårdagens program. 36 år gammal, 4-barnsmamma med tre olika män, dejtar 25-årig hockeyspelare från Ljungby som bor tillsammans med sin bror i en lägenhet. Hallå? Vad är det för fel på dig, Helena?? Vad ser du för långsiktighet i det?

Kvällens fru Anka får vi följa då hon ska hämta sin dotter från sin exman. De kan givetvis inte tala med varandra, och överlämnandet brukar ske utan att de träffas. Hur kan man göra så mot sitt barn? Jag fattar det inte. Det är elakt, sjukt, jag blir bara förbannad. Hur mår dottern när hon hör sin mamma svära och peka finger åt sin pappa. Det är fruktansvärt.

Jag tycker så synd om barnen i båda programmen. Vad får dom för trygghet? Hur kul är det att se sin mamma dejta fem olika män? Helt idiotiskt att jag också väljer att se detta program.

Greta, min underbara ljuvliga tös, jag lovar dig att din mamma och pappa alltid kommer att behandla dig som den prinsessa du är! Vi ska alltid visa och ge dig kärlek, respekt, trygghet och ömhet.
Lite pömsig på morfars födelsedag.

Trötta söndagen

Igår hade vi besök från Kalmar av Cecilia, Fredrik & lilla Alva. Det tråkiga värdet höll oss mestadels inne, med mat, fika, barngos och prat. Mycket trevligt besök!! Hoppas vi ses snart igen!

Tänk så kul våra tjejer kommer ha när de kan leka med varandra!! Än så länge är det nog mest vi föräldrar som vill att de ska ha kul tillsammans, de verkar inte riktigt förstå varandras närvaro...

Utöver allt barnprat, så kom kanske våra Thailandsplaner ett steg närmre..... Något kul att se fram emot!!

På kvällen kom Hanna & Magnus till oss. Mat, vin, öl, whiskey, efterrätt, godis...., man mår som man förtjänar idag, och dagen har sannerligen präglats av trötthet.... Riktigt rolig o flamsig kväll där alla vill höras mest, blir lätt så med tre lärare och en Nilsson:)
Hanna hade med sig en kul variant av TP!


Den barnslige, den mogne, den gode

Det är Johan jag talar om. Den mannen har verkligen flera sidor. Vi har arbets-Johan som jag uppfattar som en väldigt seriös, ordentlig och noggrann person som håller det privata långt ifrån arbetet. Undrar ens om hans elever vet att han fått barn? Sen har vi hemma-Johan, som alltid har spex på gång. Hittar på konstiga historier och är allmänt tramsig. Det finns så många exempel att berätta, allt från när Johan lurar sin familj till att vi ska vara med i Lyxfällan och svärmor gråter över sin son, till att han idag ringer och säger till svärfar att jag varit och hyrt en "erotisk" film, "Långt in i grottan". Bus nummer två för dagen var att Johan svarade i telefonen på ett säljarnummer som har ringt oss hela veckan, han svarade att hans fru "uppskattande och gärna" tog emot ett hembesök från ett försäkringsbolag nästa vecka. Det gör jag inte alls! Han är f*n inte normal.

För fem-sex veckor sedan ingick vi ett test. Om Johan kunde vara "normal" i en veckas tid. Det har ännu inte hänt. När det har gått fyra-fem dagar, så bara sprutar det ut dåliga historier, som han bara måste berätta.

Nu vill jag inte tala illa om min man, eller att det ska uppfattas så, för han har givetvis en massa goda sidor också! Han är himla snäll, givmild och omtänksam. Jag, Greta och Malte kommer alltid i första hand i denna familj!




Kundtrogen, men också misstrogen, borde bli otrogen

Jag är en högst kundtrogen människa. Jag handlar till 90 % på ICA, sköter mina bankaffärer via Swedbank, handlar i stort sätt alla kläder på MQ o.s.v. Jag funderar inte vart jag ska gå, det är för mig en självklarhet. Helt enkelt drömmen för dessa företag. De inger trygghet för mig.

Men ibland blir man rätt förbannad. Läste idag i DN om Icahandlarna som tjänar mer än börstoppar. Jag anser att det är fel att plocka ut en vinstutdelning på 29 miljoner, plus en rätt rejäl årslön. Jag skulle inte kunna möta mina anställda kassörskors blickar, om jag var Rolf Karlsson (ägare till ICA Maxi nånstans i Göteborg). Nu vill jag noggrant och bestämt påpeka att jag inte är för ett samhälle där det råder "lika för alla". Olika löner och vinstutdelningar är en självklarhet. Men det finns vissa områden där jag ser min egen politiska åskådning som aningen klurig och fel. Tjäna snuskigt mycket pengar på människors primära behov, både gällande mat, utbildning och vård -nej, det skulle jag aldrig kunna göra med ett gott samvete.




RSS 2.0