Mammarollen och midsommaren 2009

Att vara mamma - välkommen till en ny värld! Jag hade bilden framför mig om hur jag skulle fixa och dona med diverse saker, för att sedan ta en ljuvlig promenad med barnet och hunden, ha maten färdig på bordet till Johan kom hem från jobbet. Den underbara familjemusiken ljöd också i mina drömmar, som enbart var färgade i solens strålar.

Solens strålar..., det är väl enda likheten med mina drömmar och verkligheten. Det är fint väder, man vill ingenting hellre än komma ut och sola och bada. Men min underbara lilla dotter kräver en massa energi, man får vara glad om man hinner duscha på förmiddagen eller hinna ringa ett samtal under dagen. Trötthet brukar sällan vara något som fångat mig, men just nu känns det som den tagit mig med storm...

Trots denna lilla klagan över den nya situationen, som jag ännu inte helt anpassat mig till, är Greta självklart det ljuvligaste som finns. Det är svårt att se sig mätt på henne. Det finns en sådan oerhörd stolthet, bara av att ligga och titta på henne kommer det lätt en tår på kinden av lycka.

Midsommaren 2009 blev en ny upplevelse. Vi valde i år att fira för oss själva för att skapa lugn och ro för lilla Greta. En midsommar utan goa vänner, lekar, alkohol och en massa tramsigheter som följer om man mixar de tre tidigare ingredienserna... känns självklart lite tomt.

Mamma och pappa kom till oss på dagen, med lite traditionsenlig midsommarmat. Det var trevligt!! Mellan amingsvarven hann jag få ihop en jordgubbstårta... tyvärr fick det bli geléhallon på min del (då jag tydligen inte ska äta jordgubbar under amningen...).

Midsommarlunch med mamma o pappa...


Min tårta...


Jag väntar på att en regnskur ska dra förbi innan vi kan gå på promenad...


Greta är midsommarfin i vagnen... Jag tror hon känner sig lite tjusig i de vita kläderna!


Malte njuter av tillvaron på Öland...


Ny sommarplantering i mina krukor...


Så här blev vår stuga efter ommålning under våren och då vi öppnat upp de tidigare runda valven till kvadrater...

Tack & hej!
KRAM


Så kom hon äntligen till världen...

... vår underbara dotter - Greta Krantz! Född den 10 juni, 3365 g och 50 cm.

Greta på BB.. 1 dag gammal:


2 dagar gammal..., och nu på väg hem:



Greta i sin nya hemmamiljö på Gamla Norr:



Ja, nu är man mamma! Det känns omtumlande och nästintill obeskrivbart. Det är roligt, spännande, oroande... och jobbigt... En go snäll tös, som kärleken är oändlig till, men också en krävande tös som ammar, bajsar, skriker, sover...
Det är onekligen en spännande tid som vilar framför våra fötter. En ny liten människa att lära känna och förstå, vårda, uppfostra och älska.

Bloggen är härmed tillbaka i mitt liv. Med ord och bilder ska ni få se vad som händer i familjen Krantz liv och vad som kretsar i mitt huvud.

Våren 2009 har varit en spännade tid, där en stor del av tankarna givetvis ägnats åt graviditeten. Det har varit en fin tid och mycket roligt har hänt längs vägen...
Renovering i stugan, vilket resulterade i nytt kök och sovrum:


Joakims o Annikas grabbar har fyllt 1 år.


Tjock mage:


Louise o Pierre gifter sig:


Roliga dagar på jobbet:


Sköna dagar i stugan:



Nu påkallar den lilla uppmärksamheten...

Tack & hej!
KRAM

RSS 2.0