Gratis är gott (?!)

Besökte igår K-Rauta där de hade lite helg-happening, vilket bland annat innebar att de dukat upp ett bord med kaffe och pepparkakor. Flertalet kunder går direkt fram för att ta för sig av pappersmuggarna och de mosade pepparkakorna som ligger över hela bordet. Usch..., jag gillar inte sånt. Vad finns det för njutning av att stå och slurpa i sig kaffe i en byggvaruhandel med mosade pepparkakor som alla ungar varit och fingrat på? Gratis är inte alltid gott.

Idag har jag haft en riktigt skön dag. Slappat framför TV:n, gått en runda på stan, tagit en fika på Askelyckan med mig själv, promenerat, bakat bröd... Livet borde vara fyllt med fler sådana här dagar.

Tack & hej!
KRAM


Heta kontorsråttan

Som lärare är man förunnad att vecka 44 varje år ha en veckas höstlov. En vecka av ledighet mitt i hösten, det är faktiskt rätt lyxigt. I normala fall tycker jag den här veckan brukar kännas lite "onödig", men i år var den verkligen efterlängtad. Så ikväll har jag firat in en veckas semester!

"Kontorsråttans tid är nu", skriver DN idag och syftar på att vi tycks älska skildringar av livet på ett kontor. Varje killes favoritserie - The Office, är ett typexempel av denna genre... En serie som dock inte fångat mitt intresse ... Men visst finns det något intressant med kontor? Känns som att det vid varje arbetsplats går att skriva en dokusåpa...., skvaller, vem blir befodrad - varför just hon?, de anställdas ständiga klagan, damernasblickar över varandras kläder, kallpratet i kopieringsrummet som mest besvärar alla, herrarnas råa skämt, vem som var onyktrast på senaste personalfesten och fikat som är höjdpunkten på dagen. Visst det kanske är en stereotypisk bild...., men lite sann är den.































Söndagsmiddag

Igår var vi hembjudna till familjen Ljungdahl på söndagsmiddag. Det var första gången sedan midsommar som Selander, Ljungdahl och Krantz träffades i full trupp. Märkligt så snabbt tiden rullar på... Det blev en trevlig eftermiddag där vi bjöds på äkta söndagsstek och mumsig kladdkaka. Sämre söndagar kan man verkligen ha! Tack Jennie, Staffan, Alva, Isac och Simba för en trevlig eftermiddag!


Fotbollsfru

Har idag två noteringar om hur det är att vara fotbollsfru.

Nummer ETT - fotbollsfest.
Har du varit på en fotbollsfest någon gång? Under åren med Johan har det blivit några stycken och jag kan inte säga att man vänjer sig inte riktigt. Vad är då signifikant för en fotbollsfest?

- buffé, där man inte äter en eller två gånger - omtagning tre gånger
- klubbmelodin sjungs inte, 1, 2 eller 3 gånger under kvällen utan snarare 30 gånger - varje gång lite högre än förra - och för att göra lite mer väsen så stampar vi allt vi kan i golvet också
- ordförande i klubben har sin stoltaste dag - kostymen är perfekt
- enda gången på året som Johan engagerar sig i min klädsel - gäller att inte var för overdressed, utan lagom snyggt och sportigt...
- juniorkillarna är begeistrade över alkoholen som står på bordet
- de äldre killarna lurar juniorerna att sjunga vid fel tillfälle under middagen
- årets spelare ska utses
- årets rookie ska utses
- alla skålar med varandra hela tiden
- de äldre "mysmammorna" i föreningen myser av de söta pojkarnas närvaro
- killarna tar hand om varandra genom att uppmärksamma varandra i sång - "Vem fan är Henke Larsson, vem fan är Henke Larsson - vi har Johan Krantz öhj öhj öhj öhj" Jag fattar nada. Johan är nöjd med uppmärksamheten.
- många samstämmiga "öhj öhj öhj" som stegrar sig i ljudnivå och avslutas med en stor klunk alkohol
- tjejerna tittar lite generat och fnittrar glatt
- tjejerna är förvånade av när de missade förvandlingen, från deras trevliga och lyssnande män till dessa primitiva skrikande varelser
- att killar har svårt för att ta på varandra är en lögn - killar gillar att ta på varandra
- under stunderna då ordförande av stor och äkta stolthet presenterar föreningens historia  är allvaret tungt i klubbstugan medan det mest känns som det stora paroditillfället att skratta
- god natt är tidigast klockan tre

Nummer TVÅ - fotboll på TV.
I lördags åkte KFF på stryk av IFK. Johan tittade på matchen. Men det räcker inte med ordet "titta". Det känns snarare som att Fredrikskans fanns i mitt vardagsrum. Varje gång det händer något "bra" eller ¨något "dåligt" i matchen ropar Johan ut denna glädje eller frustration - vilket gör mig i för sekunden skiträdd, då det låter som någon har dött eller fötts. Det ganska naturliga steget efter en snabb rädsla är att man blir tokigt arg. Efter att Johan skrikit "agera Nanne"  så att det hördes till Teleborg blev jag arg. Tyst!!! Det är inte någon jääävla sportbar i mitt vardagsrum!!!. Om inte hela Växjö hörde detta så hörde i varje fall hela lägenhetshuset denna kommentar - och jag blev hes som plåster på såren.

Det här är två saker som ni som inte är fotbollsfruar missar. Det låter kanske som att det är ok att missa, inget större man går förlorat om. MEN, som Tony Irving säger..., det finns ändå någon form av gemytlighet i detta. Engagemang och samhörighet är fint även fast det ibland är till yttligheterna i TV-tittande och fotbollsfest.

Tack & hej!
KRAM

Fredagsmys

En tur på stan + pizza + Idol + godis + en varm dusch + levande ljus + sköna myskläder = ordentligt fredagsmys. Välkommen fredag kväll - den här veckan har jag längtat efter dig!

Ni människor som inte är vana kollektiva pendlare, ni vinner mycket tid per dag - men ni missar en del saker. Ni missar den gemytliga pendelkulturen. Ni förtstår därmed inte de givna normerna och reglerna som man ska följa då man reser vid pendeltid, och när ni nu är ute på er tripp med jobbet och ska behöva ansluta er till oss pendlare - då sabbar ni för oss och bryter mot alla tänkbara normer som finns. Jag talar om er som vågar sitta på tåget och prata och skratta kl. 06.51 när vi andra har slutit ögonen för att ta oss vår sista nattsömn, ni som är jobbiga nog att beställa platsbiljett och köra iväg oss, ni som måste resa er upp och fixa med ert bagage i ett enormt oväsen milsväg innan vi nått fram till er slutstation, ni som köper dyrt SJ-kaffe och läskar oss andra, ni som vill visa hela kupén er senaste nedladdade ringsignal, ni som har mage att sitta och glo på oss som tar oss en liten avslappnande stund där det kan hända att man i denna njutande stund lägger till med en liten snarkning och lite rinnande saliv ur munnen - hallå det är fullt normalt! Men vi pendlare vi håller ihop. Vi är ett järngäng som förvarar oss tillsammans mot både finpendlare (de med platsbiljett) och SJ´s charmkonduktörer.

Imorgon är det lördag. Långpromenad, Öppet Hus på Teknikum, en runda på stan, fotbollsfest - en fullspäckad dag väntar.

Nu ska fredagsmyset fortsätta....

Tack & hej!
KRAM



En dag i livet av vettigt och ovettigt

Lyssnade idag på en intressant föreläsning av Inger Hansson som handlade om självkänsla, att våga tro på sig själv och att se möjligheterna! Kul och stärkande att höra. Det är intressant med personer som mer eller mindre kan trollbinda en större publik (framförallt när det handlar om 17-åringar) i 1,5 timma. Jag blir imponerad.

Helgen tillbringades i stugan på Öland, härligt höstväder, vilket ger en massa energi. Vi pysslade i trädgården, bakade bullar, kakor, hade våra familjer på besök och blev hembjudna till Carina & Mattias som också var och såg till sin stuga. Efter en lugn helg väntar det stort kalas i helgen. Gransholm ska ha avslutningsfest! En fest där det knappast spottas i glaset. Det kanske är därför vi fruar/flickvänner är medbjudna, för att ta hand om våra pojkar?!

Johan kom ikväll hem efter en badmintonmatch..., två år har han spelat. med Stefan... och fortfarande har han inte vunnit en enda match mot honom. Men varje gång är det "nääära"..., får väl efter dagens föreläsning ändå säga att jag är imponerad av dig Johan att du ständigt är vid så glatt mod..., trots att du åker på stryk var gång...

I Mix Megapol är det varje dag en något annorlunda programpunkt som handlar om vem man skulle vilja ligga med, döda och gifta sig med. Urvalet får bestå av personer från dagens TV-tablå (intressant värld vi lever i...). Så jag tog mig en funderare efter att haft på TV:n ett antal timmar och hört några program segla förbi... Jag väljer att börja med personen jag skulle vilja gifta mig med. Det blir Ross i Vänner. Han är och förblir underbar! Lagom töntig, rolig och charmig. Jag flabbar alltid när jag ser honom. Person jag vill ligga med - i Bonde söker fru är det en kille som är homosexuell och idag fick träffa de 10 killar han valt ut. Hela gänget var mer eller mindre snygga och charmiga - så jag väljer att ligga med en homosexuell bondeaspirant. Känner att min blogg håller på att väldigt oseriös just nu. Så till den lite väl dystra rubirken..., döda..., jag gillar inte Dr Yang i Grace Anatomy... hon är inte glad - hon sabbade förhållandet med Dr Burk, som jag inte kan förlåta henne för. Nu är det din tur att fundera över  vem du vill ligga med, gifta dig med och döda? Eller så skippar du denna fundering...

Som rubriken lyder.... vissa dagar är av mer vettig eller ovettig karaktär.

Tack & hej!
KRAM



Den charmiga engelsmannen

Jag älskar verkligen alla filmer med Hugh Grant! Ser just nu på filmen Music and Lyrics som går på Canal+. Det är något speciellt skönt med den brittiska accenten och hans ofta osäkra charmiga personlighet i filmrollerna. Filmen är mysig och gullig, och det får väl erkännas att jag nog är väldigt svag för den här typen av kärlekskomedier utan egentligt innehåll.  

Men, vad har hänt med Lyxfällan? Var är Mattias & Charlie? Det var ju dom som gjorde programmet. Nej, jag är besviken.
Började med detta inlägg för en timma sedan..., men har med datorn i knät fastnat i flera TV-program... Nu senast Höök...., mycket spännande avsnitt!

Känns verkligen som jag börjar ta igen min bristande uppdatering i TV-världen...





På väg mot såporna

Som vanligt springer dagarna iväg och jag hinner inte uppdatera min blogg. För att det ska få kallas blogg så är ju faktiskt "kravet" att det minst ska vara en daglig uppdatering...

Vad händer i mitt liv?
Fortfarande...
- fixande i den nya lägenheten
- plugg om kvällar
- jobb om dagarna
- promenader och löpning om kvällarna
... men det har handen på hjärtat, varit rätt lugnt med träningen sen Lidingöloppet och det har rent av varit en hel del onyttigt. I helgen gjorde jag en helt underbar kladdkaka som jag så gått som själv åt upp.... När Johan kom och frågade efter kakan på söndagskvällen fanns enbart lite skrap kvar i ett hörn av formen... ooops.

Den här veckan har jag också börjat titta lite mer på TV. Har insett att jag är väldigt dålig på att hänga med i alla serier och såpor som finns... Efter en mycket trevlig och glädjande middag med Sara & Uffe i fredags kväll så insåg jag detta faktum ännu mer. Sara och Johan har något starkt gemensamt.... - de har fullständig koll på såpa- och serievärlden. Detta var förvisso ingen nyhet! Men just då kände jag mig riktigt off. Så den här veckan bestämde jag mig för att försöka kunna hänga med lite mer i snacket och jag började bland annat se den nya färj-serien Cinderella. Intressant och pinsamt. Finslandsfärjor känns så B det bara kan bli. Folk som enbart åker där för att finna den rätta, nej förlåt - någon, för kvällen och kanske hinner man med två?! Mamman och dottern som var med i veckans avsnitt var sååå pinsamma, hoppas de förstod det när de fick se det på TV. Men samtidigt är det rätt trevligt att slappna av och se alla roliga människor och intriger. Det mer bisarra är att jag själv åkt Cinderella och deltagit i en modevisning i baddräkt på discot. Behöver jag säga att jag ryser vid flashbacken.

Så var det en ny tjej igen! För en månad sedan förvandlades jag från ljus till mörkare. Igår förvandlades jag från mörkare till mellanblond och en kortare page. Lite ombytligt, men ack så spännande och nu trivs jag!

Tack & hej!
KRAM


Sista kvällen med gänget...

Befinner mig för tillfället i Malmö på min pedagogik-utbildning. Det är sista gången som vi alla träffas, för sen väntar uppsatsskrivande. Det är mycket som är sista gången denna vecka...

Sista gången...
... som jag och Ellinor går och drömmer i Peak Performance butiken, för att därefter gå till ett fik och resonera om hur dyrt det är, för att dagen efter ändå gå och köpa oss varsin ny dyr luvtröja
....som jag, Ellinor, Matti, Joakim, Peter, Jörgen och Michelle umgås - ett gäng som aldrig hade hittat varandra annars.
... som vi går och äter billig pasta till lunch, för att säga att hit går vi inte igen (vilket vi alltså alltid gör)
... som vi på kvällen går och äter kina/thai mat och kurskamraterna som är kockar ger tips om meny och smaker. Kul!
... som vi tar en, två... hmm öl på Fagans
... som vi sitter och förklarar för varandra hur grymt smarta vi är, men de andra i klassen fått allt om bakfoten
... som vi aldrig lyckas boka oss på samma hotell
... som vi lär oss nya gotländska ord. Ellinor och Peter är gotlänningar och talar enligt mig Sveriges finaste dialekt..., vilken ibland blir grymt svår att förstå sig på... Gotlänningar har många egna ord, exempleivs "sorkar" = killar. När Ellinor vid en av våra första träffar frågade mig om jag hade sorkarna med mig, glodde jag bara på henne, jag fattade ingenting.
... som vi kritiserar utbildningen, och förklarar hur dom borde gjort den
...som vi sitter på skolans fik och tävlar i att gissa vilken typ av lärare övriga studenter på högskolan ska bli. Religionslärare, mattelärare?
... som jag säger nej till sötsaker i cafeterian, men när Joakim laddar upp med godisberget på bänken bredvid, är min karaktär sakta men säkert bortblåst och Joakim är nöjd över att slippa sitta med dåligt samvete själv.

Det är skönt att utbildningen går mot sitt slut, men i vissa sammanhang bli man nästan lite nostalgisk - vi har faktiskt haft rätt kul här nere!

RSS 2.0