Titelinflation

På hemresan böjde tågvärdinnan sig över mig för att noggrant studera mitt periodkort. Samtidigt kunde jag också läsa vad som stod på hennes namnbricka, "Train manager". Suck.  Alla dessa titlar.

Gick precis in på DN, som av en händelse idag har en artikel som behandlar just denna titelinflation! "Långa titlar höjer statusen". Men många vet idag inte ens vad deras titel betyder. De engelskspråkiga titlarna växer i överflöd och fler och fler vänder sig till Språkrådet för att få hjälp med en översättning om vad de egentligen sysslar med. Visst blir det lite ironiskt?

Jag är lärare. Funderar om jag kan pimpa till min titel lite. Förslag mottages så att jag också kan höja min status. Fast det kanske bara är ett "bländverk som döljer tomhet"....(http://www.dn.se/ekonomi/langa-titlar-hojer-statusen)

 // Economics Teacher 


Köksprojekt

Full service i helgen. Mamma & pappa har varit här och vi har blivit bortskämda med diverse hjälp. Matlagning, barnpassning, tapetsering  och strykning av tvätt. Stort tack!

Så här blev resultatet:


Köket närmar sig färdigställande. Den långa bänkskivan (som knäcktes i frakten) och den sista luckan kommer på torsdag och kakel ibörjan av nästa vecka.

Vet inte om min kära make blir nervös av mina föräldrars närvaro, då föjande incidenter skedde:
- Johan lutade sig mot tapetserarbordet som knäcktes och fick tejpas ihop.
- Johan klev i hinken med tapetlim så det stänkte ut över både väggar och golv.
- Johan hällde apelsinjuice i kaffet.
Men det medförde en himla massa skratt!!

Att handla efter nota

Maken är och handlar. Utefter fruns lista. En noggrann sådan, enligt honom. Men vissa saker får inte bli fel. Efter tydliga förklaringar och instruktioner bestämde maken att två saker var tvugna att strykas från listan. Dom "avskydde" han tydligen att leta efter.

Det gällde först produkterna schampo och balsam. Jag vill ha för "normalt" hår, men inte av märket Barnängen, som jag tycker bara består av vatten. Enligt Johan finns det inga förbaskade flaskor för normalt hår, alla är för fett, tunt, färgat hår m.m. Så det var bara att glömma på beställningen. Sak nummer två gällde toapapper. Beskrivningen var Serla, med hjärtan på, storpack. Detta var också väldigt krångligt...

Det får bli en ny nota och besök i affären för frun imorgon.




Grand Samarkand med oväntad utgång

Öppnade Smålandsposten på morgonen och såg till en liten förtjusning att Grand Samarkand hade invigning av ett tiotal nya butiker. Dagens utflykt var därmed glasklar. Spännande & tilltalande öppningserbjudande! Kanon! Jag har under veckan känt mig lite "unik" som har en ledig vecka mitt i februari..., men så himla unik är jag inte direkt. Stället kryllade av uppenbarligen lediga personer! Folk överallt. Köer. Frustration. Irritation. De intressanta erbjudanden var det bara att strunta i, så vidare lusten inte infann sig i att stå 20 meter i kö. Nix pix.

Ett ställe som däremot var tomt av folk var en frisörsalong. Tjing! Jag fick en idé! Greta skulle få klippa sig - för första gången! Hon satt snällt på stolen och lät sig kammas, klippas och piffas till av frisören. 10-15 min senare är vi färdiga. 250 kronor. TVÅHUNDRAFEMTIO KRONOR. Fy vad dyrt. I och för sig klumpigt av mig att inte fråga först, men ändå........ det är ett rån.

Så här blev resultatet. Syns inte så bra här, hon kände inte riktigt för att vara så fotogenic idag...

Bulldags

Pappas kanelbullar sitter fint efter en timmes bus ute (observera "pappas" - ja det är han som har bakat). Frestelsen för kanelbullar verkar ha gått i tydligt arv....


Återupplivad

Sportlov och ledighet. Känns lite extra lyx att få vara ledig några dagar sådär bara mitt i vintern. Ledighet ger också tid för en massa saker, tänkte därför att nu är det dags att starta upp bloggen igen efter en lång viloperiod!

17,7 grader minus vid uppstigning. Hur länge ska detta pågå? Jag är trött på snö och kyla. Snälla vår kom till oss snart!! Visst är det fint med ett vinterlandskap, idag lyser solen och det är strålande vackert ute. Men är inte sommar en betydligt härligare årstid? För två månader sen fick vi uppleva lite sommar i Thailand, kan inte annat än att säga att man längtar tillbaks denna kalla februaridag.........


Vad bjuder denna lediga vecka på för aktiviteter? Greta och jag har besökt 4H-gården. Hon gillade mest en arg tupp, som jag var livrädd för, men som hon prompt ville jaga och gapskrattade samtidigt. Nästa djur som hon gillade var en gigantisk häst som jag också tyckte såg arg ut och helst inte ville gå så nära. De söta små kaninerna som jag ville att vi skulle sitta och klappa, var givetvis helt ointressanta djur.

Den efterlängtade köksrenoveringen börjar gå mot sitt slut och till helgen blir det tapetsering! Eftersom jag är väldit insnöad på Josef Frank, blev det givetvis ett mönster från honom. Valet kom att bli; "vårklockor".



RSS 2.0