Uppdatering

Vad har hänt sen senast?

- Hemlig resa
Andra advent var det så äntligen dags för Jennie & Staffans hemliga resa. Många spekulationer fanns vart vi skulle kunna tänkas hamna, både rimliga och mindre troliga. Det blev en superhelg i Malmö! Resan började med att vi blev grundlurade av Jennie som sa att Staffan halkat på morgonen och skadat sig, men att han skulle fösöka dyka upp under dagen efter sitt besök på jourläkarcentralen. Vid Alvesta kliver en jäkligt märklig människa på tåget, Sara och jag viskar till varandra "f*n så en del ser ut". Det var en Elvis Presley/hippie-lookalike, som efter en stund visade sig vara Staffan (han hade lämnat barnen hos farfar i Gemla och klev därför på i Alvesta). Fantastiskt roligt! Det blev sedan shopping, fika, god middag på supermysigt ställe och en himla massa skratt i goda vänners lag. Nu har stafettpinnan gått vidare till oss som ska planera en hemlig resa till våren... Det ska bli en minst sagt rolig resa att planera.... hihi!

- Födelsedag
Jag har fyllt 27 år. Sakta lämnar jag ungdomen... Födelsedagen firades med middag, tillsammans med finaste tjejerna Jennie, Sara & Hanna! Jag uppvaktades med örhängen, tidningsprenumeration, glögg & tomte. Min make är självklart helt underbar, men ibland överraskar han rejält! Den senaste tiden har jag pratat om att jag gärna skulle vilja ha lampan Flower Pot till vårt nya hem. Johan har beklagat sig och fattar inte hur en lampa kan kosta så vansinnigt mycket, och att det är ett rent slöseri på pengar. Vad fick jag? Puss min underbara man! På lördagen kom våra föräldrar, mormor & Elsa för att fira mig. Tack snälla för alla fina presenter! Mamma & pappa överraskade mig på min födelsedag genom att ha gömt presenter från helgen innan då de passade Greta. Likt en 7-åring sprang jag glatt upp på morgonen och fick leta bakom böcker och soffa efter presenter som de gömt. Så glad man kan bli!

Under mitt lördagsfirande tar min pappa en promenad ned till stan. En promenad som tar rätt lång tid. Så lång tid att mamma blir lite irriterad. Elsa för spekulationer om pappa är en Tiger Woods. Himla kul sagt av gammelfarmor. Mamma påpekar irritationen till pappa, varvid Anita blir orolig för om mamma också irriterat sig över att Anita ville se ett TV-program mitt under firandet. Också himla kul. Pappa har fått rollen att vara tomte, men nu är Johan orolig att pappa inte kommer tillbaka om han går ut för att köpa tidningen. Vi är en rätt konstig släkt, men vi har rätt kul.

- Försäljning
Vi har sålt vår lägenhet! Tjoho så skönt! Alltid finns det väl en viss rädsla för att bli stående med två boenden, men försäljningen gick snabbt och enkelt. Det blir också en snabb flytt för oss. Den 29 jan tillträder vi huset och den 2 feb tillträder köparna vår lägenhet.

- Sjukling
Greta har fått sin första riktiga förkylning. Hon har i mitt tycke varit dunderförkyld, en lilla stackaren. Men nu har det nog börjat vända!

-Övriga noteringar
Har aldrig varit förtjust i affären Maxi, men var där och storhandlade för någon vecka sedan. Mitt besök gör att det kommer dröja länge innan jag besöker den igen och bekräftar min tidigare uttryckta åsikt. Det mesta gick fel.
Fel 1: Alla vagnarna är slut
Fel 2: Får till slut en X-large vagn. Jag menar verkligen X-large, superlång otymplig vagn.
Fel 3: Butiken har möblerat runt sina varor sen senast jag handlade där, springer som en idiot fram o tillbaka.
Fel 4: Självscanningen funderar inte på flera varor.
Fel 5: Åker på en kontroll. Inte kul när man handlat för 1300 kr och noggrant packat ned varorna i fem kassar. Kassörskan erbjuder att hjälpa till att packa ned varorna. Jag tackar vänligen, men kanske rätt surt nej till stackarn.
Fel 6: Den förbannade X-large vagnen går inte att "haka i" de vanliga vagnarna. I varje "vagnhus" ska det finnas en rad för dessa bamsevagnar, men det har folk skitit i och jag får gå till två andra vagnhus innan jag kan bli av med denna enorma vagn.

Företag nummer två som kan åka på en smäll, är inte det helt oväntade SJ. Jag besökte idag Älmhult, för att träffa min klass över en middag. Underbar klass! Men inte ett underbart tågbolag. Förseningar som vanligt... Även fast det ska bli kul att till hösten börja jobba igen på skolan, så är det med enorm skepsism jag ser fram emot pendlingen...

Nu ska jag krypa ned till mina guldpluttar som sussar sött i sängen...
God natt!


Så det gick för den rutinerade

Han hade lagt av med fotbollen. Men så sökte dom efter en stabil och rutinerad mittback till matchen. Glad & betydelsefull åker han till matchen. 20 min in i första halvlek svimmar han efter en nickduell och bärs av planen. Han tilldelas även ett gult kort. Kanske dags att lägga av med fotbollen nu, min kära "rutinerade" 30+ gubbe?!


RSS 2.0