Världens roligaste lek...


... om man är snart 9 månader och heter Greta.

Lite bilder ur en vardag

Nu är jag äntligen piggare igen och det råder full fart över dagarna. Greta började krypa förra veckan, så nu är det inte en lugn stund. Igår var mammsen med bebbarna här på fika och idag testade jag och Lotta sångstunden här ute i Sandsbro. Den var mysig, och kyrklig. Bön plus saga om Jesus. Nu börjar kyrkolivet verkligen ta fart;)

Bilder från bebbefikan igår:

... och så här kul kan man ha när man äter kvällsmat. Äta sakta, busa med maten och irritera mamma.


Lite andra bilder från de senaste dagarna:
Två som väntar på att få smaka mammas pannkakor.
Hänga vid soffbordet är kul... (trots att hon här ser väldigt uttråkad ut)
..liksom att leka med sina leksaker!


En torsdag

Så har ytterligare snart en torsdag gått till historien. Idag har Greta och jag varit på sång. Greta fick träffa sina kompisar Ebba, Elly, Amanda och Emilian plus en massa fler busar efter ett långt uppehåll. Det var roligt och kul! Ledaren för gruppen var idag sjuk, men eftersom vi är lite rutinerade i kyrkans sång så hämtade Lotta och jag trumman och "startade" sången för dagen. Vi kanske borde satsa på att bli kyrkoledare? Eller inte. 

På eftermiddagen har jag gått med Malte, lagat mat, fyllt på Gretas klädgarderob med pyjamas, strumpor m.m. från Lindex. Dagen avslutades med lite TV och pyssel på övervåningen.

Nu väntar sängen. God natt.

Mamma & dotter har mysfrukost:


Living in a house

Andra veckan med Svenssonlivet i förorten. Jag stormtrivs i vårt hus! Det är så praktiskt, vilka ytor jämfört med en lägenhet. Funktionellt med tanke på Malte, barnvagn m.m. Det är tyst och lugnt, inga grannar som hörs eller som man själva behöver vara rädd att störa. Inga tålamodsprövanden gällande att dela tvättstuga med 34 andra. Inga jobbiga trappor att kånka upp och ned för med vagn och kassar.

Visst det är större ytor att städa, mer som ska skötas, skottas snö o.s.v. Men just nu känns dessa sysslor bara roliga. Kommer kanske ändra uppfattning kring dessa sysslor med åren...

Grannarna verkar trevliga! Tre andra tjejer på gatan är föräldralediga med barn i samma ålder som Greta:) Sandsbro är mysigt, fina promenadvägar, nära till både Helgasjön o Toftasjön. Det känns helt enkelt väldigt bra!

Hade varit ett plus också om jag & Greta blev av med våra förkylning... det verkar vara en oerhört seg förkylning. Babysim, fikastunder, sångstunder... allt har fått ställas in. Men man ska inte klaga, många har det mycket värre, det bör man alltid tänka på i sina beklagande stunder.

I veckan beställdes en soffa till vårt vardagsrum på nedervåningen. Det blev soffan Monza från Mio (fast i mörgrå). Vi ska hämta den på fredag, kul! Vår röda soffa kommer göra sin plats till TV-hörnan på övervåningen.



Kvar att köpa är sängramen Valentine från Ilva:

Som jag tidigare visat skulle jag vilja ha Josef Franks Paradiset som fondtapet i sovrummet. Men jag tror det blir den vita varianten av Paradiset (se nedan). Jag tror det kommer bli himla tjusigt till sängen!


Mycket inredningstankar från en nyinflyttad. Märkligt Johan har inte alls samma tankar.



Sjuk:(

Idag fick det vara nog. Jag tror jag aldrig varit med om en förkylning av detta slag, så jag åkte till jourläkarcentralen. En kraftig bihåleinflammation och en dubbelkur penicillin blev resultatet.

Det är såååå trist att vara sjuk.
Trist.
Ont.
Trist.
Ont.
Finns inga fler ord för dagen.

Positivt iaf - det är den 7 februari och om två månader är det VÅR!!! Som jag ska njuta av i vår trädgård:)


Min nya lya

Vårt nya hus i ett vinterlandskap:


Greta i ett betydligt större kök än tidigare:)


Min lilla skatt!


För övrigt:
- flytta tar på krafterna...
- tisdag halsont + feber
- onsdag genomförkyld
- torsdag förkyld + väldigt hes

RSS 2.0