Lady in Red

Idag har jag gjort förberedelser inför Italienresan. Jag har packat väskan, handlat solskyddskräm, pocketböcker och ett par promenadskor. Jag känner mig nästan gammal, över det sistnämnda. Men besöket gick idag till Ecco, och inhandlandet av ett par röda casual supercross. Visst är de fina? Nu kan jag gå och gå i Rom!


Jag har idag också ägnat sex timmar till målning av element, lister m.m. i den nya lägenheten. Johan och jag började måla tillsammans, men efter 30 min slängde Johan ifrån sig penseln och sa att det var ett jävla pill-jobb. Istället har han servat mig med middag och mackor. Känns som ombytta roller. Jag kommer in i vår lägenhet med arbetskläder på mig och är vrålhungrig medans Johan har städat och maten står på bordet. Men vad gör man inte för att väga upp, det enligt vissa, ojämlika Sverige. Vad gör ni?

Idag är jag beredd att ta tillbaka något som jag tidigare dissat. Familjen Krantz har som jag tidigare en gång nämnt i min blogg, en stor övertro och förtjusning till Vick smörjkräm när man är krasslig. Jag har de senaste tio dagarna haft en väldigt hes röst och haft tungt att andas. Det blev ett besök till läkaren, men det konstaterades att jag var frisk men troligtvis fått i mig byggdamm i samband med renoveringen. I förrgårkväll, enormt trött på denna hesa röst och tunga andning, gick jag tillslut med på att låta mig prova Vick - och tänk det känns faktiskt lite bättre efter att han använt det i två dagar!

Sak nummer två, som jag är beredd på att ändra uppfattning kring är Skype. Jag gör för tillfället ett grupparbete med två killar på Malmö högskola. Två killar som gillar att sitta framför datorerna, tyckte det var självklart att vi skulle hålla kontakten via Skype då vi gör vårt arbete. Min fråga var, vad är det för fel på trepart-telefonsamtal? Jag blev rejält dissad. Men eftersom jag knappt har en aning om vad Skype är och jag är mindre förstående för det mesta kring datorer, har jag inte brytt mig om att ladda ned Skype. Men, så kommer jag hem till svärmor Anita häromdagen. Hon påtalar under vårt samtal att vi borde skaffa Skype, "det är så smidigt och bra". Nu kände jag mig genast omodern. Anita 59 år ska inte säga så till mig 25 år. Jag tror jag ligger efter i tiden rejält. Jag varken laddar ned musik, filmer, har mp3, skype - jag tror jag ska skaffa mig ett halvårslöfte (det ju inte nyår nu, men halvt år den 1 juli) om att bli mer datamodern. Jag är utan tvekan efter. Men jag bloggar:)

Tack & hej!
KRAM



Dagdrömmaren

Jag älskar att sitta och dagdrömma..., om allt från hur den nya lägeheten ska se ut, planerande av vardagen till drömmande om olika resmål m.m. Det är härligt att dagdrömma, genom att blunda eller gå in djupt i sina tankar uppdagas en ny tydlig verklighet som går att känna och röra vid. Vi kan aldrig fysiskt flytta oss så snabbt i tid och rum som i vår tanke. Många av våra dagdrömmar är också rent praktiskt omöjliga. Men inom oss, i våra tankar, finns möjligheterna. Det är en härlig känsla.

Just idag går mina tankar till "mitt" röda rum i den nya lägenheten. Jag gillar färgen rött, och ska ha en fondvägg med röda prickar på. I detta rum ska jag ha mina garderboder, och det kommer bli mitt egna lilla dressing room. Så lovely!

Tack & hej!
KRAM


I love Russia

Kvällen har tillbringats på Harrys i trevligt sällskap av Sara, Uffe och Ferm, plus maken så klart. Inför kvällens match höll jag tummarna för Holland. Jag var imponerad av deras matcher hittills. Men efter första halvlek, så hade ryssarna vunnit mitt hjärta. Vilken härlig fotboll de unga killarna bjöd på! Villen energi, vilka löpningar, vilken teknik. Heja Ryssland, säger jag!

Övrigt att kommentera... Jihde och Ekwall: gör er besväret att ta ett besök till frisören. Det kan vara värt det.

Tack & hej!
KRAM


MIDSOMMAR

Så var det åter dags för midsommar! Traditionernas höjdpunkt! Det är sjätte året som Ljungdahl, Selander, Ferm och familjen Krantz firar midsommar ihop. Det är kul med traditioner. Till vårt traditionsrika år hör också högtiderna kräftskiva, lille-jul och nyårsafton till. Det som är lite spännande är att våra konstellationer till midsommar varje år förändras, det tillkommer alltid några, och försvinner några - men som sagt det gamla gänget består...


Den kompletta laguppställningen för årets firande var;

Sara & Uffe

Cissi & Johan

Jennie, Staffan & Alva

Ferm

Kristian & Frida

Anna & Henke

Sara & Oskar

Det var ett vasst lag, som var lagom offensiva, uthålliga, kvicka, och på ett slående glatt humör! (Till skillnad mot ett annat gul-blått lag...)


Jag hade ansvaret för de traditionella jordgubbstårtorna! Det är alltid ett spännande mästervärk att lyckas med snygga tårtor..., men så här blev resultatet.



Denna midsommar följde traditionernas tecken..., för vad vore en midsommar utan...


... fotboll


Slutade självklart med näsblod..., men vad är det för en karl?



... midsommarmat. Ålen var dock en intressant nyhet, som varken Sara eller jag hade räknat med vid vår planering. Det uppstod en viss panikslagenhet när Kristian kom och ville överlämna den i våra händer... Det slutade med att Oskar fick ta den...




... det årliga sommarkortet på Ljungdahls



... Sara o Uffes musiklek (dock besviken på att Led Zeppelin, Stairway to heaven utgått - det var den dubbelpoängen jag satt och väntade på)



...konstiga lekar;

 skott i råttan...hmpf... spotta råttan



...snöre genom kläderna skapade intimitet... Johan och jag sabbade för vårt lag genom att ha för tajta jeans och det tog en himla tid för oss... Frida satsade helhjärtat för sitt lag, med resultatet ett par söndriga jeans, men vad gör man inte för laget? Närhet är ju alltid mysigt,...framförallt karlar emellan...




...klurig frågelek om båtar. Eller var den tråkig?



... välorganiserad lek. Efter en halvtimmes redogörelse om reglerna inför den egenpåhittade leken var våra förhoppningar sådär..., framförallt när denna långa redogörelse kommer klockan halv tolv på kvällen, det kändes som världens mest komlicerade lek, men det visade sig vara en fantastiskt smart och klurig lek! Bra jobbat Kristian!



En helt fantastiskt trevlig midsommar!!!


Min rapportering är avslutad... Detaljerna och skvalleret behåller vi för oss själva.

Tack Sara & Uffe för en härlig midsommarafton på Hovshaga!

Men helgen är inte slut... och vi fortsätter midsommardagens kväll tillsammans! Ses ikväll!





Snipp snapp slut

... så var EM slut... Usch så trist... Lagerbäck, du måste ta in nya unga hungriga spelare! Men min favorit, Mellberg, har ryckt upp sig lite från en tid av sämre matcher! Ska inte skriva mer om fotboll..., det är en tillräckligt stor del av min tillvaro... Johan för mer eller mindre en ständig monolog med mig kring laguppställningar och försnack. Jag nickar, han talar vidare. Tänk Johan, om du hade blivit en proffslirare, vilket liv vi hade kunnat leva! Det är annat än att vinna ett rödvitt paraply från Svenska kyrkan för bästa spelare...., men jag tackar för paraplyet och värdesätter det lilla. Inget regn över huvudet iallafall!

Tack & hej!
KRAM

Halleluja moment

Kvantum Norremark har nyöppnat! Kvantum har alltid varit min favorit i stan, men nu är den en fantastisk favorit! Frukt- och grönsaksavdelningen är enorm - den har allt! Naturgodishörnan är superstor, med smarta burksystem där man vrider på en kran och så trillar det valda godiset ned i påsen. Ostavdelningen är superb. Men så kommer vi till det helt underbara - charken och den moderna färdigmatsavdelningen! Charken har allt! Det finns massor med färdigmat som man köper per hekto, allt från thai till potatsirgratäng, de tillverkar pizza på plats där man kan välja innehållet, bröd/bak-avdelningen är fräsch och det finns massor av godheter. Jag är frälst. Det känns som att vi kommer behöva sätta in mer pengar på vårt ICA-kort framöver. Ni storstadsbor som läser min blogg.... ja, jag vet detta är ingen nyhet för er, men för oss lantisar är detta väldigt häftigt och stort.

Idag har Malte varit på skönhetsbehandling i tre timmar. Malte har blivit rejält borstad, klippt, badad, fönad, vaxning av öronen, analtömning, kloklippning... Han är så fin! Det riktigt glänser om honom. Jag tror att han själv tycker han blev väldigt snygg, för han ser lite stolt ut.

Vår renovering fortsätter sakta men säkert..., det känns som att det går trögt. Men det blir nog bra så småningom!

Dagens slutord:
Halleluja Kvantum!

Tack & hej!
KRAM




Männsikans bästa vän

Ja, det är hunden, och vi är några sådana töntiga hundälskare. Ikväll har jag varit på grillkväll på hunddagiset. Sju doggar plus hussar och mattar tillsammans med fröknarna. Samtalen handlar om våra gosedjur, som är allmänt ouppfostade och sitter och tigger av oss. Sen finns det självklart olika typer av oss hundägare, men det gemensamma är att hund och husse/matte ofta är slående lika i både utseende och sätt. Vi har :
- gosnissarna, som sitter med hunden i famnen och pussas
- prylmakarna, som förklarar att han ångrar att han inte köpte ett par rosa benvärmare till sin hund, men han köpte iallafall en tallrik med mumintrollet My på (hunden heter My)
- tävlingsveteranerna, som berättar om säsongens agilitty- och spårtävlingar
- de ettriga, som skäller
Jag vet inte vart Malte och jag ska placera oss, finns det ingen mer kategori? De söta & goa?

Förra veckan var det också utvecklingssamtal på dagiset. Jag kunde nästan förstå den lite nervösa känslan som många föräldrar har då de ska på utvecklingssamtal med sitt barn hos mig. Vad skulle de säga om min lilla pojk, Malte? Men Malte var duktig på dagiset, han är lugn, vill hellre umgås med de anställda än med de andra hundarna. Min lilla Ferdinand.... varför vill du inte leka med de andra pojkarna?

Vi var idag på jakt efter vitvaror, dagens besök gick till Elgiganten. Vi ska köpa kyl, frys, diskmaskin, spis, fläkt och micro - ett komplett kökspaket. Vi tänkte då att man kunde få ett ganska bra rabatterat pris. Vad fick vi? 1800 kr rabatt. Mycket dåligt. Humöret gick ned, och vi åkte hem. Media Markt imorgon.

Vi är alla olika. Vissa är duktiga på en del saker, andra på andra saker. Jag är enormt slarvig och seg gällande vissa saker. Idag, nästan ett år efter mitt bröllop, hämtade jag ut mitt nya körkort där det står "Krantz". Jag är för att inte överdriva - väldigt missnöjd - med min körkortsbild. Det ser ut som kortet är taget sent på natten och att jag är flamsigt full. Det är jag inte när bilden är tagen. Detta körkort som sträcker sig 10 år, från det att jag är 25 år till 35 år, borde vara det snyggaste körkortet jag kommer ha i mitt liv. Man har kommit förbi ungdomens töntiga utseende och man är innan förfallet. Men, NEJ, jag fick inte det perfekta och bästa körkortet. Nu håller jag tummarna på att jag är en oerhörd snygg brutta när jag är 35 år. Ser redan nu fram emot nästa körkortsbild. Men så till det positiva. På denna storhetsdag, hämtade jag också ut mitt nya pass. Det är väldigt sällan jag/man säger något snällt om sig själv och sitt utseende, men jag ska idag skryta och säga att det var nästan en oförskämt snygg bild. Varför kunde det inte vara tvärtom? Jag funderar nästan på att börja använda passet som legitimation. Så om jag försvinner någon gång och bild ska finnas i tidningen, önskar jag att ni väljer min passbild.

Dagens lärdom: måla element är svårt
Dagens längtan: om en vecka sitter jag och njuter av min första kväll i Terracina, Italien, med ett glas vin i handen
Dagens lunch: kyckling i mangochutney och ris
Dagens storhet: jag hämtade mitt nya körkort!

Tack & hej!
KRAM



Dagens blogg: VM + snoppar

Igårkväll samlades ett nästan komplett VM-gäng hemma hos Selanders! Gulklädda, uppspelta och förväntansfulla tvingades vi dock se hur Sverige förlorade....

FÖRE: VM-gänget i Berlin på väg mot Paraguay-matchen... Saknas på bilden gör Staffan & jag, men någon måste ju ta kort och vad den andra gör... tja det vet jag inte.



EFTER: Alla barnen ville gå hem till sängen, utom Ferm som ville tjoa hela natten...



Idag har det varit renovering, det är rätt kul faktiskt. Men Johan tycker att jag myglar. Det tycker inte jag. Vissa jobb passar bättre för honom, och vissa bättre för mig. Johan är inte helt nöjd med min fördelning (men det är jag!). Familjen Ljungdahl kom och lyste upp förmiddagen med en utsökt fika! Lilla tösen Alva kommenterade att mina och Jennies tånaglar hade nagellack. På frågan om varför inte Johan och Staffan hade nagellack var svaret; "dom har snoppar". Fantastiskt svar! Det måste vara härligt att vara liten och alltid kunna vara så öppen och frispråkig. Igår när vi satt och åt middag hos Selanders säger Alva helt plötsligt "jag är bajsig".... som sagt, rätt häftigt få kunna uttrycka vad man vill, när man vill och alla tycker det är sött!

Grattis Åsa till det nya jobbet i Stockholm..., men snyft nu hamnar ni ännu längre ifrån oss!

Tack & hej!
KRAM



I-landsproblem

Just nu så genomgår jag och Johan väldigt många val. Vilka tapeter, färger, golv, lister, luckor, dörrar, kakel m.m. ska vi ha i den nya lägenheten? Sånt här skapar en viss ångest. Tänk om vi väljer fel? Därför har en relativt stor del av veckan ägnats till funderingar som vilken vit färg som ska var på luckorna i köket och vilken typ av garderober vi ska ha. Snacka om i-landsproblem...

Tack & hej!
KRAM



Året till ända...

Som lärare lever man fortfarande kvar vid tanken att året är från augusti till juni, och nu är alltså "året" slut. Imorgon ska jag göra min sista arbetsdag! Sen väntar 8 veckors semester!  Denna semester finns det väl dock ingen brist på saker att göra. Renoveringen av den nya lägenheten blir alltmer omfattande känns det som. Höjdpunkter från dagen;
- upptäckten av att golven i två rum, där vi rivit väggen emellan inte är lika hög.... vilket skapar lite merjobb
- en fönsterruta gick i tusen bitar
- taket gick sönder mer än vad som var bra, vid rivningen av väggen...
Men det är ingen idé att deppa för det! Det blir nog fantastiskt fint i slutändan!

Igår var det personalfest. Efter ett års slit samlas lärarkåren, eller åtminstone den törstiga lärarkåren, till fest. Det blev en trevlig kväll, och rädslan för att åldras och bli en medelårders som glömt bort det festglada livet gav sin bestämdhet att så inte bör bli fallet. De gamla - de kan.

Ikväll har det varit full rörelse i vår lilla tvåa. Mamma och pappa är här och hjälper till med renoveringen, Sara har varit här för att vi skulle lägga upp planerna inför midsommar, Anita och Tommy har varit här för att hämta Ruben, + jag, Johan och Malte. Slutsatsen är att det blir fullt. Men finns det hjärterum, finns det stjärterum!

Ha en trevlig kväll!

Tack & hej!
KRAM


Tillbaks!

Nu är jag tillbaka! Det har varit en stressig period den senaste tiden.... fixande i stugan med gräsklippning, oljemålning, bygge av altanräcke, eleverna har gått hem för terminen, skolavslutning, examination i min pedagogikutbildning, resa till Malmö, övertagit den nya lägenheten, renovering av nya lägenheten, besök i diverse bygghandlar, träning, städning av vindsförråd..... och massor med arbete står kvar på listen att göra. Men det är roligt när livet är fyllt med uppdrag!

Tack snälla mamma och pappa för allt arbete denna helg och förra helgen!

Snickar-Johan och jag är nu på gång! Fullt med planer och uppdrag, än så länge fungerar vi dock mest som projektledare, för de andra snälla hjälpsamma själarna... men vi lär oss sakta men säkert hur livet i den praktiska och tekniska världen ser ut.

Tack & hej!
KRAM

RSS 2.0