Helgen + manligt & kvinnligt

Varannan helg Öland, varannan Växjö. Men i helgen blev det Växjö, ett soligt sådant, äntligen! Vilken lördag det var - helt ljuvlig!!

Men helgen startades hos fantastiska Sara, där vi lite sent om sides firade hennes födelsedag! God mat! Goa tjejer! Mycket snack om allt mellan himmel och jord. När vi tjejer ses ventileras ungefär allt; jobb, shopping, relationer, hushållssysslor, TV-program, kungahuset, mat,.... bla bla bla.... Men när killarna ses verkar det enbart vara fotboll eller hockey som diskuteras. Inget annat. Ett bra exempel på detta är då killarna under vintern träffats för att spela innefotboll. Om vi tjejer skulle haft en sådan aktivitet i veckan hade det främsta skälet varit av sociala faktorer. När Johan kommer hem så är det på fullast allvar som han beklagar sig över det dåliga taktiska spelet, om någon som inte kan spela fotboll, om någon som är ful i sitt spel, och vad dom borde göra för förändringar till nästa vecka. När jag frågar hur det är med någon av de andra fruarna, blir svaret "det vet väl inte jag". Hmmm, märkligt. Upplevelsen av socialt umgänge är synnerligen olika mellan kvinnor och män (åtminstone i denna umgängeskrets).

Lördagen, massor av sol, avslutade dagen med grillning hemma hos familjen Håkansson/Ericsson. God mat och vin! Middagen gick sådär strålande fint som alla barnfamiljer drömmer om, bebbarna leker med varandra, de vuxna äter och dricker i godan ro! Kvällen avslutades vid TV:n med familjespelet BUZZ. Jag vann inte. Placering är onödig att kommentera.

Lte fundersam....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0