Snipp snapp slut...

... så var julen slut.


Sitter nu i vår stuga på södra Öland och väntar på att värmen ska stiga i huset. Johan arbetar för att hålla igång elden och jag sitter och huttrar. Vi har nyss anlänt till stugan efter julfirande i Färjestaden och Kalmar.


Julafton bjöd på en trevlig dag med familj och släkt. Många roliga och bra saker fick jag i julklapp, bland annat; lakan, nyckelskåp, ljusstake från Paradis, pengar och ett par fina örhängen från Johan. Själv gav jag bort bland annat konsertbiljetter till Jill Johnsson, löpardress och album med bröllopsbilder. Ivrigaste i julklappsöppningen var Johans farmor Elsa och min mormor. De kunde inte hålla tassarna borta från paketen, trots att vi skulle öppna ett paket åt gången. Hos svärföräldrarna lär det i alla fall gå hett till i sängkammaren då båda överraskade varandra med sexiga underkläder. Som två livfulla bröder Johan & Joakim är gav de självklart varandra alkoholhaltig dryck i julklapp. Men jag tror jag & Johan lär bli gladast i hatten... (vi fick sprit och vi gav bort vin).


Gårdagen spenderades i Kalmar där det var middag på eftermiddagen.

  • Anita håller ställningarna inför middagen.
  • Tommy lyder vad Anita säger.
  • Uppspeltheten var stor då Johan & Joakim träffades, den ena vill höras högre än den andre och pikarna går genom luften.
  • Gravida Annika vilar i fåtöljen och skrattar på glad skånska.
  • Annikas mamma Lisbeth, ler nervöst då hon ser sin uppspelta svärson Joakim.
  • Lena, väninna till familjen, skrattar glatt och glädjer sig troligtvis vid tanken på att få åka hem till ett tyst hem om några timmar.
  • Farmor Elsa klagar på sina barnbarn.
  • Ruben blir omvartannat utmanövrerad till den inglasade altanen på grund av för stor livlighet.

På kvällen följde jag med Johan och hans kompisar och drack lite öl på stan. Vi hamnade på den charmfulla puben Molly Malone. Insåg min oallmänbildning när en stor del av samtalsämnen handlade om Premier league, allsvenskan, olika lästa böcker, konflikter i världen och musik som jag aldrig hört talas om.  Funderade samtidigt som killarna pratade om Sydafrikas framtid vad vi tjejer brukar tala om? Det brukar mest handla om vem som får vem i dokusåporna, vart man kan inhandla någon tröja, eller om någon ny romans i kändisvärlden. Undrar just vad Hanna skulle säga om jag frågade henne hur hon ställer sig i Palestinafrågan. Jag tror det hade blivit tyst med en stor rynka i pannan, för att därefter fråga mig om jag är full. Men vi kommer ju snart till ett nytt år med nya löften. År 2008 ska bli året då jag blir lite med allmänbildad. Frågan är vart man ska börja? Läsa alla TP-frågorna? Känner mig dock inte helt oklok. Häromveckan kunde jag vilken stad vi var på väg till på 10-påängsnivån i På spåret (förvisso var det Kalmar...) och i Postkodsmiljonären visste jag att det var på Vadstena slott som Cecilia Vasa hamnade i säng med någon hon inte skulle hoppa i säng med, det s.k. Vadstenabullret. Men jag kan väl inte leva på detta alltför länge antar jag.


I dessa tider talas det mycket om vår miljö som blir allt sämre. Denna insikt har inte nått hit till landet. Innan vi kom till stugan stannade vi till i samhället Mörbylånga för att handla lite mat. Utanför butiken parkerade en gammal risig Volvo. Ägaren lämnade bilen igång medan han gick in och handlade. Han värdesatte nog en varm bil före en god miljö.



Idag är det annandag och då hör mellandagsrea till. Jag sprang ned till stan på förmiddagen med förhoppning att finna några reafynd. Men det sket sig. Kom hem med en nyårsblåsa, och den var inte på rea, men tjusig lär jag bli i alla fall!


Nu ser jag fram emot årets juldrama August, som börjar på TV ikväll och handlar om August Strindberg som ung (måste väl säga så nu, som framtida allmänbildad)


En fråga. Varför står "TV 4 hallåa killarna" med händerna i fickorna? Som vi alltid blivit lärda ser det inte snyggt ut att stå och presentera något med händerna i fickorna. Förstår givetvis att detta är ett medvetet drag från TV 4, antagligen för att vara lite poppiga. Men jag förstår inte grejen. Det är inte snyggt. Är jag gammalmodig? Vad ska jag säga till eleverna när vi har presentationsteknik och jag alltid poängterar vikten av att inte se ut som en slashas med händerna pillande i skrevet.


God fortsättning!


Tack & hej!

KRAM


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0