Undantaget som bekräftar regeln

Vi brukar säga att norrlänningar är tysta, men igår hörde jag undantaget som bekräftar regeln. Johan och jag brukar somna till Karlavagnen på P4. Igår ringde det in en dam som körde bil, från Stockholm hem till Boden. Det var hiskeligt vad denna dam pratade, vi fick höra hela hennes grymt ointressanta story om att hon hämtat sin stulna bil i Stockholm, vad som hände när hon kom till Skellefteå, att hon förbrukat fem liter spolarvätska, att lastbilar inte respekterar henne, när hon kom till Piteå o.s.v. Vad ville hon ha sagt med detta? Programledaren hade inte en chans att avbryta henne. Det blir så fruktansvärt pinsamt - vad är det för människor som ringer in till detta program?! Pinsammast är de lyssnarna som ringer in och tror att de känner programledaren. "Nämen hej, Lisa (Lisa Syrén), hur är det med dig?" Men shit vad vi brukar garva till detta program.., de bjuder ju i allafall oss på ett och annat skratt =)

En annan pinsam grej är Ring så spelar vi på P4, lördagsmornar. Lyssnarna ska svara på frågor när de ringer in, lyssnarna får först en rubrik, därefter kommer ledtråden. Förra lördagen var bland annat en rubrik någonting i stil med "glömsk sjukdom". Ledtråden var "duktig simmare". Sjukdomen var givetvis Alzheimers och ledtråden var givetvis Alshammar. Damen som ringt in och ska svara på detta kommer inte på detta i första skede, men då hör man att det ringer på någon annan telefon hos damen "Vänta lite, nu är det någon som vill hjälpa mig!". Det här är gruvligt pinsamt, hur kan man svara i en annan telefon när man är i direktsänd radio och hur kan man ringa till någon som är i direksänd radio? Hjälpen hon fick var ju också klockren: "Frölander" - ja det låter ju som en glömsk sjukdom?

Pinsamt, men vi lyssnar och skrattar åt dem, inte med dem. Ni skrattar säkert åt oss som lyssnar på dessa idiotprogram och inte med oss.

Tack & hej!
KRAM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0