Helgtraditioner

I många år tillbringade vi var och varannan fredagskväll på vår kvarterskrog Venezia. Denna helt fantastiska restaurang har underbar mat, trevlig personal och mysig atmosfär. Planer, vardag, roligheter, tråkigheter har diskuteras vid Venezias fönsterbord. Inte direkt någon formidabel utsikt med Skogssällskapets lokaler och en sportfiskeaffär mittemot..., men ändå. Livet förändrades med Greta, och hemmakvällarna har blivit många fler. Nu lagas det hemmagjord mat, och det är inte helt fel det heller:) Ikväll blev det fläskfilé med någon banan o currygryta.



Andra traditioner hos oss är På spåret. Ett riktigt kul program, dock förlorar jag i stort sätt jämt mot Johan. Men det är ändå en rolig stund. Skavaln som kom under 2009 är vår nya favorit. Alltid en klunga intressanta gäster och samtalsämnen. Idag ser jag särskilt fram emot Rihanna.


Fler traditioner är givetvis något onyttigt för oss båda som är riktiga gottegrisar. Ben & Jerrys chokladglass är en storfavorit.

Det sista som behövs för att fullfärda en fredag är ett glas rödvin.

Våra traditioner fortsätter lördag morgon med Ring så spelar vi. Ett program där vi blivit rätt duktiga på att ta frågorna. Nybakade frallor från Broqvists. En tur på stan. En gemensam fika på Skåres med varsin fralla, kaffe och chokladboll. Ja, så här har rätt många lördagar också sett ut genom åren. Tråkigt och enformigt kanske vissa tycker. Men charmigt och mysigt säger jag!

Nu håller vi tummarna för Skåres, som kommer att få ett liknande stuk som Venezia har, då en av Venezias medarbetare blivit delägare i Skåres. Det vankas kanske nya restaurangtraditioner för oss?!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0