Det var bättre lönesättning på Povel Ramels dagar!

Just nu pågår för många årets lönesamtal. Med lite god förberedelse går vi in till vår chef och talar gott om oss själva och våra goda insatser, men då jantelagen ligger i vår kultur är troligtvis de flesta av oss något försiktiga i sin framtoning av sig själva..., tyvärr. Liksom i alla yrkesgrupper så talar vi för oss själva, och beklagar oss över vilken dålig utveckling just VI haft. Jag ska nu ingå i denna jargong. År 1967 sattes riksdagsmännens löner efter gymnasielärarnas löner. Som jag skrev häromdagen i min blogg, ligger en riksdagsmans lön på 52 900 kr. Det är bestämt inte oss de längre sätter lönen efter. VI har halkat efter!


Hörde igår på radio, att i Ola Salos familj, så drog pappa Salo vid påsktid alltid samma skämt; "I must have Must". Kul. Detta skämt ska nu ingå i familjen Krantz årliga påsktraditioner. Här kommer ett skämt till i samma dåliga klass: "En gris for till London och blev pig(g)"


Sitter nu och tittar på ett framträdande av Povel Ramel från slutet av 70-talet. Kan kort konstatera att sättet att underhålla TV-tittarna har förändrats...


Idag har det varit en fantastiskt fin dag! Morgonen ägnades åt en joggingtur i Kalmar. Jag kan inte annat säga än att Kalmar är en oerhört vacker stad. Att springa genom ett vinterfrostigt Kalmar längs havet och passera Kalmar slott, gamla stan, genom Kvarnholmen och förbi Domkyrkan, runt Ängö och se hur Varvsholmens komplex växt till sig..., det är en bra start på dagen. Dagen fortsatta utomhus med bland annat grillning av korv på stranden vid stugan, tillsammans med mamma, pappa och mormor.  
image81image82
image83image84

Tack & hej!
KRAM


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0