Sköna söndag med gott & blandat

Ni äldre bloggläsare kommer säkert ihåg programmet Sköna Söndag, för mig tidig 80-talist är namnet mest känt och ett vagt minne finns av Bertil Svensson som gav blområd i programmet. Under en direktsändning skär sig Bertil Svensson i tummen. Han fortsätter som om ingenting hade hänt, nästan. Blodet droppar, rinner och skvätter, Bertil genomför ändå sina råd om hur man sköter en amaryllis på bästa vis.  Det är ett fint filmklipp som kan rekommenderas. Programmet blev ganska uppmärksammat redan innan det började sändas på grund av att det liknades vid en damtidning. Det var också i detta program som Malena Ivarsson slog igenom som sexrådgivare. Malena och söndagar hänger fortfarande i, fast i Aftonbladets söndagsbilaga. I vår familj köps inte Aftonbladet utan Expressen. Mig gör det sak samma. Men min man anser det vara en ENORM skillnad på sportbilagorna i tidningarna. Söndagsbilagor är rätt kul tycker jag. Det är lite gott och blandat. Idag har jag fått veta att Camilla Läckberg och Martin Melin är ett par. Intressant. Ett reportage med Svennis älskarinnor. Mindre intressant. Karln är knappast attraktiv att se på och trist verkar han med, det bekräftas även av en älskarinna: "Han kunde vara extremt irriterande och tråkig". Har ni hört gamla klipp när Svennis är expertkommentator? När han väl fått sagt det han vill säga är vi tio situationer senare in i matchen...

Vidare i söndagsbilagan visas det nya modet med siden - "Unna dig sidenlyx". Ser mest ut som nattlinnen, men om några månader kommer säker jag också i en sidenförpackning. Vidare kan vi läsa om hur man ska ge färg åt sin blick. Så akta er, imorgon kanske jag är farlig i blicken!

Sen kommer vi till nästa uppslag - Jessica Andersson - berättar om livet efter skilsmässan, om hur hennes livmoder sprack när hon födde sin son och att ingen vågar stöta på henne. Stackarn.

Efter allt härligt skvaller fortsätter tidningen med lite hälsa. Om man rör på sig blir man glad. Det var ju en nyhet. En vitaminlista med alla nyttigheter och veckans GI-recept spär på hälsoglädjen. Med en bridgeblandning på bordet framför mig och alldeles för lite rörelse idag får jag dåligt samvete. Men som det ryska ordspråket säger, "det kommer alltid en ny dag imorgon".


Sen har vi resor, Gran Canaria, är tydligen hett att åka till igen. Därefter kommer livet, brottmysterier, mat och hjärngympa. Och inte att glömma det alltid stående reportaget i söndagsbilagorna - sex & relationer. Rubriken lyder; "Gör det skönt för din partner. Så vill hon ha det och så vill han ha det". Måste få citera tips nr 10, och så vill han ha det..., för att påvisa det många gånger så komiska uttryckssättet i liknande reportage. "Ta det kallt. När det går för en man så är lätet som undslipper hans strupe kanske inte vad du väntat dig. Dan menar att vi inte ska bli förvånade om han gnäggar som en häst, gråter, skrattar, skriker som han vore besatt av en demon - eller bara piper till - eller blir så tyst att du tror han dött." Allt är tillåtet kära män, och kvinnor - ta det kallt.


Gott & blandat som sagt, och med dessa nya kunskaper är vi antagligen redo att ta oss an en ny vecka imorgon!


Tack & hej!

KRAM


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0